Dünyanın Öbür Ucundan İzmir’e Ameliyat Olmaya Geldi

Avustralya’da gıda sektöründe çalışan 33 yaşındaki Aliye Çümen obezite ameliyatı olmak için Türkiye’ye geldi. 

  • 0
  • 592
Dünyanın Öbür Ucundan İzmir’e Ameliyat Olmaya Geldi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Avustralya’da gıda sektöründe çalışan 33 yaşındaki Aliye Çümen obezite ameliyatı olmak için Türkiye’ye geldi.  125 kilogram ağırlığında ve vücut kitle indeksi (VKİ) 48 olan Çümen’in Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar ve ekibinin yaptığı tüp mide ameliyatı ile 1 yıl içerisinde ideal kilosuna ulaşması hedefleniyor.

Ameliyat olma sürecini anlatan Çümen, “ Doç. Dr. Serdar Kaçar’a daha önce İzmir’de yaşayan kuzenim ameliyat oldu.

Geçtiğimiz yıl ise ablam aynı operasyonu geçirdi. Her ikisinde de alınan sonuçlar güzeldi. Sıranın bende olduğunu düşündüm. Her ne kadar kendimle barışığım deseniz de o iş öyle olmuyor. Tatile gidiyorsunuz insanların bakışları rahatsız ediyor. Şehir içi ulaşımda sıkıntı yaşıyorsunuz. Özellikle uçak yolculuklarında ek kemer veriliyor ve tüm insanlar size bakıyor. En önemlisi kızımla lunaparka gittiğimizde tüm oyuncaklara kızımla eşim binebiliyor. Ben kızımla orada vakit geçiremiyorum. Ameliyat olalı yaklaşık 1 ay oldu. Şu anda 15 kilo verdim. Kendimi ise gayet sağlıklı hissediyorum. Doç. Dr. Serdar Kaçar ve ekibine teşekkür ederim” dedi.

Doç. Dr. Serdar Kaçar şartları uygun olan hastalarda mide küçültme ameliyatlarının kilo vermede önemli bir yardımcı olduğunu belirterek, “ Aliye Hanım  Avustralya’dan geldi. Bizlere güvendi. 125 kilo olarak 2 ay tatil için Türkiye’ye geldiler. İki ay içinde yaklaşık 25-30 kilo vermesini bekliyoruz. Yurt dışı hastalarımız takiplerinin nasıl yapılacağı konusunu merak ediyorlar. Biz hastalarımızın ameliyatlarını gerçekleştirdikten sonra birinci haftanın sonunda tekrar muayene ediyoruz. Herhangi bir problem yoksa ülkelerine uğurluyoruz. Hastalarımız ülkelerinde gerekli testleri yaptırıp bize internet aracılığıyla yolluyorlar.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv