dünyayla iletişim kuruyorlar

Bünyesinde Deprem Etüt Merkezi kurarak İzmir’de bir ilke imza atan Bayraklı Belediyesi, 75’inci Yıl Mahallesi’nde inşa ettiği binayı Türkiye Telsiz Amatörleri Cemiyeti’nin İzmir Şubesine tahsis etti. Cemiyet, yaşanabilecek doğal afet sonrasında iletişim sisteminin çökmesi durumunda devreye girerek yardım kuruluşlarıyla iletişime geçip, yönlendirmede bulunacak.

  • 0
  • 713
dünyayla iletişim kuruyorlar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Bünyesinde Deprem Etüt Merkezi kurarak İzmir’de bir ilke imza atan Bayraklı Belediyesi, 75’inci Yıl Mahallesi’nde inşa ettiği binayı Türkiye Telsiz Amatörleri Cemiyeti’nin İzmir Şubesine tahsis etti. Cemiyet, yaşanabilecek doğal afet sonrasında iletişim sisteminin çökmesi durumunda devreye girerek yardım kuruluşlarıyla iletişime geçip, yönlendirmede bulunacak. “Dünyanın her yeri kapsama alanımızdır” sloganıyla Bayraklı’dan dünyaya telsizle bağlanacak 37 kişilik ekip üyesi iletişim koordinasyonunu sağlayacak.

Daha önce Bayraklı’da gönüllü şube operatörünün evinde hizmet veren ve daha sonra Bayraklı Belediyesi’nin yer tahsisi yaparak belediye ekipleriyle ortaklaşa çalışmaya başladığı Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir Şubesi Bayraklı’dan dünyayla iletişim kuruyor. Olası afet durumlarında haberleşme ağı işini gönüllü olarak üstlenen TRAC, Bayraklı Belediyesi ile iş birliği yaparak yeni sezonda okullarda olası afet durumlarında iletişim ve haberleşme konusunda eğitimlere başlayacak.

DÜNYANIN HER YERİ KAPSAMA ALANIMIZDA
Ülke genelinde verilen çeşitli eğitimler, kurslar ve sınavlarla amatör telsizci olunabileceğini ve bunun olası afet durumlarında haberleşmeyi sağlamak açsından çok önemli olduğunu vurgulayan TRAC İzmir Şube operatörü Mehmet Nuri Aksoylu, “Dünyanın her yeri kapsama alanımızdadır” dedi. Doğal afet sonralarında iletişim ağının tamamen çöktüğünü ve kendilerine büyük görevler düştüğünü belirten Aksoylu, “Telsiz sistemlerini kullanarak haberleşme olanağı sağlıyoruz. Afet sırasında elektrik, internet ve telefon gibi iletişim için ihtiyaç duyulan unsurlar zarar görüp, kullanılamaz hale geliyor. Böyle durumda bizim sistemimiz devreye giriyor. Dünyanın her yerindeki afet acil haberleşme istasyonlarıyla anında iletişim kurabiliyoruz. 37 üyemiz bulunuyor ve 16- 17 kişi sürekli olarak hazır ekip olarak bekliyor. Önemli bir iş yapıyoruz. İnsanlar tarafından çok bilinmiyor ancak çeşitli eğitimler, seminerler, konferanslar ve broşürlerle vatandaşları bilinçlendirmeye çalışıyoruz” diye kaydetti.

OKULLARDA ACİL HABERLEŞME EĞİTİMİ VERİLECEK
TRAC İzmir Şubesi, Bayraklı Belediyesi ile önümüzdeki günlerde imzalanacak protokol kapsamında ilçedeki okullarda doğal afet durumlarında haberleşmenin önemini öğrencilere anlatacak. Bünyesinde bulundurduğu deprem etüt merkezi ile de çeşitli seminerler, konferanslar düzenleyip, hazırlanan broşürlerle vatandaşları bilinçlendiren Bayraklı Belediyesi, bina dayanıklılık testi ile de bugüne kadar binlerce riskli yapıyı tespit edip, önlemlerin alınması için vatandaşlara uyarılarda bulunup, üst birimlere yönlendirmeler yaptı.

ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Deprem ve diğer doğal afetlerle yaşamaya alışmalıyız. Umuyoruz ki başımıza böyle kötü bir olay hiç gelmez. Örneklerini önceki yıllarda yaşadık. Acı kayıplarımız oldu ve o süreçte afet haberleşme acil iletişimin önemini bir kez daha anladık. Biz de bu kapsamda Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti İzmir Şubesi ile iş birliği yaparak, Bayraklı'mızda güzel bir projeyi harekete geçirdik. Artık tahsis ettiğimiz binada birlikte çalışacağız. Okullarda öğrencilerimize, sokakta vatandaşlarımıza ulaşıp, afet anında haberleşmeyi anlatıp, bilinçlendireceğiz” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Arşiv