Edebiyatçılar Bornova standından geçti

  • 0
  • 904
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, Uluslararası İzmirFuarı’nı Türk Edebiyatı’nın iki önemli ismiyle kapattı. Ayşe Kulin ile başlayanFuar söyleşilerinde, önce Şair Küçük İskender, sonrada Yazar Latife Tekinhayranlarının karşısına çıktı.

“Şehir ve Şair İlişkisi’’ başlıklı söyleşiile sevenlerinin karşısına çıkan Şair Küçük İskender, ne zaman İzmir’e gelse Bornova’da kaldığını belirterek,“Bornova benim için çok özel, farklı yer. Sanat duyarlılığı çok fazla olan birkent ” dedi. Bir çok şeyin çıkar üzerine kurulu olduğu günümüzde sanatınkaçabilecek en güzel yer olduğunu söyleyen Ünlü Şair, “İşte bu ortamda sanat;kuş gibi uçmaktır, çiçek gibi açmaktır. Mesela şiir sevmeye başladığınız zaman,insanları da sevmeye başlıyorsunuz. O zaman şiirin anlamı sizin için daha çokartıyor” diye konuştu. 

Bornova Belediyesi’nin Fuar’daki standındaŞair Küçük İskender’in ardından hayranları ile buluşan bir diğer sanatçı, YazarLatife Tekin oldu. “Özgürlüğün Sokak Çocukları” isimli söyleşide İzmirliokurlarının karşısına çıkan Ünlü Yazar, özgürlük kavramının nesilden nesilefarklılıklar gösterdiğini söyledi. Kendi kuşağının daha çok geleceğe dönüközgürlük mücadelesi verdiğini söyleyen Tekin, “Bugün kü nesilse yaşadığı günükazanmaya çalışıyor. Özgürlüğünü bugünde arıyor” dedi. 

Söyleşi sonrası Latife Tekin’e bir teşekkürplaketi sunan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, kültür vesanat etkinliklerine belediyelerin diğer rutin hizmetleri kadar önemverdiklerini söyledi. Latife Tekin ile birlikte Yazar Ayşe Kulin ve Şair Küçükİskender’i de fuar stantlarında ağırladıklarını belirten Sındır, “Yıl boyuncaBornova’da gerçekleştirdiğimiz bu tip etkinlikleri fuar standımıza taşıdık.İzmirliler ile buluşturduğumuz değerli yazar ve şairlerle Fuar’a ayrı bir renkve anlam kattığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

Arşiv