Ege Art için beyin fırtınası

  • 0
  • 1.971
Yazı Boyutu:

Sanatseverlerle buluştuğu günler boyunca Türkiye’nin satan gündemini belirleyen Ege Üniversitesi(EÜ)  Uluslararası EgeArt Sanat Günleri 5. kez kapılarını aralayacak. Aralık ayında düzenlenecek olan dev organizasyonun ilk toplantısı Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın onursal başkanlığında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
Toplantıya E.Ü Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, EÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Bülent Özkan ve küretör Prof. Dr. M.Tüzüm Kızılcan’ın yanı sıra, Ege Üniversitesi ve diğer üniversitelerden gelen akademisyenler ve sanatçılar katıldı.
Toplantı Rektör Prof.Dr. Candeğer Yılmaz’ın konuşması ile başladı. Prof. Dr. Candeğer Yılmaz; “Sanat çok zor bir iş. Çok bireysel ve çok ekollerle giden birşey, onları bir havuza toplayıp sunmaya çalışmakta çok iddialı bir iş. Belki bunun sadece betimlemelerini yapabiliriz. Kaliteden ödün vermemeliyiz. Gerçekten çok büyük bir ekiple, bunu yapmaya çalıştığımızı da söyleyebilirim. Bu gibi temel durumların dışında sizlerin katkıları ile 5.EgeArt’ı şekilllendirmeye çalışacağız” dedi.
 
Sanat Danışma Kurulu üyeleri;  Prof. Dr. Beril Anılanmert, Prof. Dr. Süleyman SaimTekcan, Prof. Dr. Meriç Hızal, Prof. Dr. Gönül Öney, Prof. Dr.  Gören Bulut, Prof. Dr. Hüsnü Dokak, Prof. Dr. Zeynep Mercangöz, Prof. Dr. Hayri Esmer, Prof. Dr. Hayri Esmer, Prof. Dr. İnci Kuyulu Ersoy, Prof. Dr. Halil Akdeniz, Prof. Dr. Merih Tekin Bender, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Prof.Dr. Kaya Özsezgin, Prof.Dr. Zahid Büyükişliyen, Prof.Dr.Konca Yumlu, Doç.Dr.Cebrail Ötgün, Doç.Dr.Lale Kabadayı, Doç.Dr. Nurdan Karasu Gökçe,Yrd.Doç.Dr.Gökçen Ergün, Yrd.Doç.Dr. Devabil Kara, Yrd.Doç.Dr. Fevziye Eğigör Pelikoğlu, Yrd.Doç.Dr. Ilgaz Özgen Topçuoğlu, Yrd.Doç.Dr.Ahmet İmançer, Yrd.Doç.Dr. Nafia Özdemir Hanyaloğlu, Yrd.Doç.Dr.Zuhal Çetin Özkan,Yrd.Doç.DR.Mürteza Fidan,Uzm.Dr. Figen İnan, Didem Çapa, Bingül Başarır, Varol Topaç, Füsun Özpamir, Derya Var, İbrahim Demirel, Hakan Çetinkaya,ve Proje Koordinatörü Serpil Zeytin Utku toplantıda görüşlerini dile getirdi.
 
“HERŞEYE SAĞLIK OLARAK BAKIYORUM”
Toplantıda, Sanat Günlerinin temasının ne olması gerektiği üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Prof. Dr. Candeğer Yılmaz; “İzmir EXPO 2020’ye aday olma sürecinde olduğu için belki onların teması bize yardımcı olabilir. EXPO’nun teması sağlık. Ben hekim olduğum için herşeye sağlık olarak bakıyorum. Resme de, sanata da, her şeye. Sağlık sadece tedavi, ilaç olarak algılanıyor ama ben sanat beni nasıl doyurmuş, bana neler sağlamış bunlara bakıyorum. Sanat ve sağlık ile ilgili alt temalar olabilir” dedi.  Rektörün önerisinin yanında Sanat Danışma Kurulu üyeleri tema fikirlerini açıkladı. Yrd. Doç. Dr. Zuhal Çetin Özkan; “Kimlik ya da kent kimliği”, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan “Kıyıda Olmak” temalarını önerdi. EXPO’nun alt teması “Daha iyi bir dünya için yeni yollar” sanata uyarlanarak “Daha iyi bir dünya için sanat” olarak kurula önerildi.
Toplantıda katılımcılar Sanatçı ve Kurum “Onur Ödülü”, “Ustaya Saygı Ödülü”, sergi, koleksiyon, söyleşi konuları ve isimleri, panel konuları ve panelist isimleri, yeni etkinlikler gibi konularda fikirlerini aktardı. İZMİR(Ege Ajans/ Duygu Günbey/Semra Karaca/Büşra İnalcık)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv