Ege İnovasyon Çalıştayı ve İnovasyon Yönetimi Semineri

  • 0
  • 1.187
Ege İnovasyon Çalıştayı ve İnovasyon Yönetimi Semineri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü tarafından  18- 19 Eylül 2014 tarihlerinde “Ege İnovasyonÇalıştayı ve İnovasyon Yönetimi Semineri” düzenlenecek.


Üniversitelertemelinde gerçekleştirilecek olan çalıştay, inovasyon kavramının yapısınıanlamayı ve tanımını Türkiye’ye göre bağlamlandırmayı hedefliyor. Çalıştayöncelikle inovasyon kavramını farklı bakış açıları doğrultusunda irdeleyipbölmeyi ve daha sonra da kavrama derinlik kazandırarak alternatif bir tanımsağlayacak.

Çalıştayın en kapsamlı hedefi, akademisyenleri vekatılımcıları bir araya getirerek, günümüze kadar literatürde tartışıldığıhaliyle inovasyon kavramının ve inovasyon kavramının boyutlarınıntartışılmasını sağlayacak bir platform yaratmayı amaçlıyor. Fakülte üyelerininve katılımcıların kendi akademik geçmişleri doğrultusunda sinerji oluşturarakinovasyon kavramını kültürel, sosyal ve bağlamsal yönden sorgulamalarıhedeflenen çalıştayda;  konuşmacılarfarklı tanımların uygunluğunu ele alacak ve üniversitelerin inovasyon kavramınıyaratan, yayan ve yeniden değerlendiren köprü olma rolünü ortayakoyacaklar.  Katılımcılar ayrıcainovasyonun Türkiye için mümkün olabilecek tanımını tartışacaklar.

Çalıştay üç kısımda gerçekleştirilecek.  Birinci bölüm giriş niteliğinde olup, misafiröğretim üyeleri inovasyon alanının önemli boyutlarını ortaya koyankonuşmalarını yapacaklar. Çalıştayın ikinci bölümünde inovasyon kavramı Türkiyekapsamında bağlamlandırılacak. Son bölümde ise, tüm tartışmalar bir arayagetirilerek çıktılar ortaya konulacak.

Çalıştayın organizasyon komitesinde;   Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari BilimlerFakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Keti Ventura, Doç. Dr. İpek Kazancoglu ve   Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji TransferOfisi’nden  Doç. Dr. Serdal Temel yeralıyor.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv