Ege-Koop 35. Yılında yine iddialı

İzmir ve çevresinde 200 kooperatif ile birlikte 150 bin kişiyi ev sahibi yapan Ege-Koop, 35. yılında yine çok konuşulacak, çok özel MEGA projeye imza atıyor.

  • 0
  • 689
Ege-Koop 35. Yılında yine iddialı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir ve çevresinde 200 kooperatif ile birlikte 150 bin kişiyi ev sahibi yapan Ege-Koop, 35. yılında yine çok konuşulacak, çok özel MEGA projeye imza atıyor. Ege-Koop, kent merkezi dışına çıkmaları zorunlu hale gelen işyerleri için bir soluk olacak ‘’ Ege-Koop Ege Ticaret Merkezi’’ni kuruyor.
 
Ege-Koop Genel Başkan Hüseyin Aslan, İzmir’de değişik sektörlerin faaliyet gösterdiği, “kentsel üretim”, “toptan ticaret” ve “kentsel çalışma alanı” olarak tanımlanan alanların şehir içinde kaldığını, bu nedenle firmaların “ulaşım, trafik sıkışıklığı, park sorunu”nun yanı sıra işlerini ve işyerlerini geliştirememe gibi sorunlarla karşılaştıklarını söyledi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, ilk kez İzmir’de uygulanacak olan planlama anlayışı gereği, Menderes’te faaliyet gösteren İzmir Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi bitişiğindeki 1 milyon metrekarelik alanı “Kentsel Servis Alanı’’ ilan ettiğini bildiren Aslan, Ege-Koop’un yapacağı “Ege Koop Ege Ticaret Merkezi”nin, Türkiye’nin ilk kentsel servis alanı olacağını ifade etti.
 
Ege-Koop Ege Ticaret Merkezi’nin, modern çalışma koşullarına uygun, sosyal ve teknik altyapı tesisleriyle “üretim, ticaret, teşhir ve ihracat’’  organizasyonlarını içeren planlı bir toplu işyeri projesi olduğunu açıklayan Aslan, şöyle dedi:
 
“Kentsel dönüşüm planlaması gereği fonksiyonlarını ve işlevlerini kaybeden işyerleri için yapılacak projede, her pay sahibinin en az 1.000 metrekarelik parsellerde bin 60 metrekare kapalı alanı olacak. İlk etapta yapılacak olan 250 işyeri, modern fabrikaları andıran, teknolojiye dayalı, teknik alt yapısı, sosyal tesisleri ile desteklenmiş, ürettikleri ürünlerini ihraç edebilecekleri, teşhir edebilecekleri bir anlayışla projelendirildi.  İleri teknolojiyi kullanarak yüksek katma değerli üretim yapan firmaların bir araya gelmesini arzu ettiğimiz projemize ön kayıtlar alınmaya başladı. İlk başvurular, saraciye ve konfeksiyon sektöründe modern üretim ve ihracat yapan firmalar, antrepo, gümrükleme, ihracat organizasyonu yapan firmalarla, bilgisayar programı yazılımcıları ve modern tarımsal üretim yapımı için gerekli AR-GE ve yazılım üreten firmalardan oldu.”
 
Ön kayıtların incelenerek proje konseptine uygun işyerlerinin tercih edileceğini belirten Aslan, ‘’Böyle bir projenin ilk olarak İzmir’de gerçekleşiyor olmasından çok mutluyuz.  Özellikle şehir içinde kalmış pek çok işyerimiz için yeni bir soluk olacak projeden lansman fiyatıyla yararlanacak firmalar, bin metrekarelik parsellerde bin 60 metrekarelik kapalı alanlı modern işyerlerini,  neredeyse arsa fiyatına alacaklar’’ diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv