Ege-Koop Aday Fabrikası Gibi

  • 0
  • 1.230
Yazı Boyutu:

Kooperatifçilik sektöründe olduğu kadar sosyalsorumluluk projelerinde de İzmir'in öncü kuruluşu kimliğini üstlenen Ege-Koop,adeta aday fabrikası gibi çalışıyor.  Ege-KoopDanışma Kurulu’nda görev almış birçok isim şimdilerde yerel seçimler için terdöküyor. Kurul Başkanı Avukat Metin Öney, “Sadece önümüzdeki seçimde 7 üyemiz aday ya da aday adayı oldu. Bu kurulumuzunkalitesini, birikimini gösteriyor. Bu başarı da en büyük pay sahibi GenelBaşkan Sayın Hüseyin Aslan’dır” dedi. 

Düşünceden projeye, projeden uygulamaya kadar İzmir'inve Türkiye'nin sorunlarının çözümlenmesine ilişkin katkıda bulunan Ege-KoopDanışma Kurulu ve Ege-Koop Proje Merkezi, yerel seçimler öncesinde bünyesindenmilletvekili, belediye başkanı ve belediye başkan adayı çıkarttı. CHP İzmirMilletvekili Mehmet Ali Susam, Ege-Koop Danışma Kurulu üyesi sıfatıylaseçimlere katıldı ve milletvekili seçildi.

PROF.SINDIR BORNOVA’YA…
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki başkanlarından Dr.Burhan Özfatura'nın halen Onursal Genel Başkanlığı ve Mali, StratejikDanışmanlığını üstlendiği Ege-Koop'ta Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. KamilOkyay Sındır'ın Bornova Belediye Başkanı seçilmesinin ardından 2014 yerelseçimleri de yine Ege-Koop'un gönüllüler ordusu içinde yer alan önemliisimlerin adaylığına sahne oldu.

“İZMİR’EYÖN VEREN KURUL OLDUK”
Ege-Koop Danışma Kurulu’na 2009 yılında katıldığını,yaklaşık 3 ay önce de Gazeteci-Yazar Öcal Uluç’tan Başkanlık görevinidevraldığını belirten 20. Dönem İzmir Milletvekili ve Türk ParlamenterlerBirliği İzmir Şube Başkanı Avukat Metin Öney, “ Bu kurulu 10 yılı aşkın süre başarıyla idare etmiş Sayın Öcal Uluç’unardından böyle bir göreve tercih edilmiş olmak benim için gurur vesilesidir.Bugüne kadar İzmir ve Türkiye meselelerine yönelik önemli çalışmalargerçekleştirilmiş, fikir hayatına ciddi katkılarda bulunulmuştur. Özellikleİzmir’in sosyal, siyaset ve idare yaşamına yön veren bir yapı halinegelmilştir” dedi.

“ENBÜYÜK PAY GENEL BAŞKAN HÜSEYİN ASLAN’IN”

Ege-Koop Danışma Kurulu’nun bugünlere gelmesinde enbüyük pay sahibinin Genel Başkan Hüseyin Aslan olduğunu kaydeden Öney, “ Herşeyden önce gerek bu heyetinoluşumunda gerekse konuların belirlenmesinde müdahil olmaması, bu konuda sonderece esnek ve tarafsız bir duruş sergilemesi bu yapının başarılı çalışmalargerçekleştirmesini sağlayan en önemli faktör olmuştur. Bu başarı sayesindedirki; bugün artık Danışma Kurulu, adeta aday fabrikasına dönüşmüştür.  Bu yapıdan milletvekilleri, belediyebaşkanları, meclis üyeleri çıkmaktadır. Halihazırda üye sayısı 25’i bulankurulumuzun üçte biri önümüzdeki yerel seçimde ya aday ya da aday adayıdır. Bukurul üyelerimizin kalitesini, birikimini göstermesi bakımından da son dereceönemlidir. Ben tüm aday üyelerimize çıkmış oldukları yolda başarılar diliyorum”ifadelerini kullandı.

SADECEMART 2014 İÇİN 7 ADAY…
Bünyesine her meslek grubundan 200’ü aşkın kooperatifeyer veren Ege-Koop’un siyasetçisinden akademisyenine, sanatçısından işadamına,gazetecisinden sivil toplum örgütü başkanlarına kadar İzmir’in kanaatönderlerini tamamen gönüllülük esasına göre biraraya getirmek suretiyle, kentve ülke sorunlarına çözüm sunacak etkinliklere imza atan Danışma Kurulu ve Ege-KoopProje Merkezi'nden yerel seçimlerde aday olan isimler şöyle: Ege-Koop ProjeMerkezi'nden Murat Taşer, MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı. Ege-KoopProje Merkezi üyesi ve Ege-Koop Danışma Kurulu üyesi İrfan Erol, İşçi PartisiKarşıyaka Belediye Başkan adayı. Ege-Koop Danışma Kurulu eski üyesi CemilŞeboy, AKP Buca Belediye Başkan adayı. Ege-Koop Danışma Kurulu üyesi NecipKalkan, AKP Karabağlar Belediye Başkan adayı. Ege-Koop Danışma Kurulu üyesiEngin Önen, CHP Narlıdere Belediye Başkan aday adayı. Bir dönem Ege-KoopDanışma Kurulu Başkanlığı da yapmış olan Cihan Türsen, CHP Karşıyaka BelediyeBaşkan aday adayı. Ege-Koop Danışma Kurulu üyesi Emel Denizaslanı ise Tire'denCHP Belediye Başkan aday adayı olmuştu.   

DANIŞMAKURULU ÜYELERİ:

ÖCAL ULUÇGazeteci-Yazar  -Ege-Koop Danışma Kurulu Onursal Başkanı
  

AV. METİN ÖNEY Türk Parlamenterler Birliği İzmir ŞubeBaşkanı20. Dönem İzmir MilletvekiliEge-Koop Danışma Kurulu Başkanı 

KEMAL ÖNDEROĞLUGazeteci-YazarEge-Koop Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı 

BERRİN TUNCEL BİRERGazeteci-YazarEge-Koop Danışma Kurulu Yazmanı 

DR. ALİ NAİL KUBALIEkonomist- Danimarka Fahri Konsolosu 

BİRCAN TAĞILOtel Marla Genel Müdürü 

DİLARA ERSÖZLÜİzmir Ticaret Borsası Danışmanı 

EMEL DENİZASLANIİzmir Kadın Kuruluşları Birliği BaşkanıGirişimci Kadın Derneği Başkanı 

YRD. DOÇ. DR. ENGİN ÖNENE.Ü. Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi 

ETEM AYKUT YENİCE Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu GenelBaşkanıİzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı 

PROF. DR. FEVZİ DEMİRYaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi 

GÜMAN KIZILTANTurizm Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı- Yazarİzmir Kent Konseyi Başkanı 
PROF. DR. HÜSNÜ ERKAND.E.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ÖğretimÜyesiIŞILAY SAYGINDevlet Eski BakanıİRFAN EROLİZFAŞ Eski Genel Müdürü- İZTO Meclis ÜyesiKEMAL ZORLUGüçbirliği ve Mazhar Zorlu Holding A.Ş. Yönetim KuruluBaşkanıLEVENT BİMENGazeteci- YazarMEHMET CERANİzmir İl Milli Eğitim Şube MüdürüİNŞ. MÜH. MEHMET KARCIİnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Önceki BaşkanıDOÇ. DR. MEHMET UFUK TUTANYaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiÖğretim ÜyesiPROF. DR. MURAT TUNCAYD.E.Ü. G.S.F. Sahne Sanatları Anabilim Dalı BaşkanıNAZAN ATAKBayındırlık ve İskan Bakanlığı İl İmar Eski MüdürüPaleoantropologNECİP KALKANİZFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi,İzmir Ticaret Odası Meclis Eski BaşkanıNİHAT DEMİRKOLProje ve Eğitim Danışmanı, YazarYRD. DOÇ. DR. OĞUZHAN KAVAKLIE.Ü. İletişim Fakültesi Basın Yayın Tekniği AnabilimDalı BaşkanıÖMÜR ŞANLIKordon İşadamları Derneği BaşkanıSANCAR MARUFLUHalkla İlişkiler UzmanıYAŞAR ÜRÜKAraştırmacı –Yazar, İzmir Devlet Tiyatroları YönetmeniZEKERİYA MUTLUİzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv