Ege-koop “enerji kooperatifi” kuracak

Bünyesindeki 200 kooperatifle İzmir'in 12 ilçesindeki projelerinde 150 bin kişiyi ev sahibi yapan Ege-Koop, "Enerji Kooperatifi" kuracak.

  • 0
  • 629
Ege-koop “enerji kooperatifi” kuracak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bünyesindeki 200 kooperatifle İzmir'in 12 ilçesindeki projelerinde 150 bin kişiyi ev sahibi yapan Ege-Koop, "Enerji Kooperatifi" kuracak. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Ege-Koop Enerji Kooperatifi çatısı altında olanlar, kullandıkları elektriğin 30 yıl ödemesinden muaf olacak, hem de her ay düzenli olarak gelir elde etmiş olacak" diye konuştu.

 
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Türkiye'de 2012 yılında yayınlanan Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği ile bu alanda bir çok yatırım yapıldığını ancak sistemin tabana yayılamaması nedeniyle yakalanan ivmenin kaybolmaya başladığına dikkat çekti. 2016 yılında ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın "Enerji Kooperatiflerinin" kurulması yönünde aldığı kararı sonrasında kamuoyundan yoğun bir talep gördüklerini belirten Aslan, yaptıkları araştırmaların sonunda "enerji" alanına adım atmaya karar verdiklerini açıkladı.
 
Aslan, "Konut sektöründe tarih yazan, 34 yıllık tecrübesiyle, 200 kooperatifin çatı örgütü olan ve tüm kurumsal alt yapısını yıllar öncesinde tamamlayan Ege-Koop, profesyonel anlamda bu sektördeki ilk enerji kooperatifini kuracak. Üye olanlar da hem her ay düzenli gelirin sahibi olacak hem de evlerinde kullandıkları enerji için herhangi bir ücret ödemeyecek. İnanıyorum ki kooperatifin kuruluşundan sonra enerji sektöründe dalga dalga büyüyerek ülkemiz ekonomisine ve enerji kooperatiflerine ortak olacak vatandaşlarımızın bütçesine önemli katkı sağlayacağız” dedi.
 
CEP TELEFONU PARASINA 30 YIL BEDAVA ELEKTRİK

Kooperatif üyelerinin büyük avantajlar elde edeceğini söyleyen Aslan, “Ege-Koop Enerji Kooperatifi’ne bir kereye mahsus 10 bin lira civarında rakamlarla üye olunabilecek. Üyemiz, kooperatif tarafından kurulan güneş santralinin ürettiği enerji sayesinde konutunda kullandığı enerjinin bedelini 30 yıl boyunca ödemekten muaf olacak. Üstelik ürettiğimiz enerjinin satışından da yine aylık gelirin sahibi olacak" dedi.
 
ENERJİ KOOPERATİFLERİNE DESTEK ŞART

Türkiye'de güneş enerjisi için kurulan santrallerin genelde araziler üzerine yapıldığını, sanayi tesislerinin çatısının ise değerlendirilmediğini söyleyen Aslan, "Sadece arazilere güneş santralleri kurarak bu iş olmaz. Sanayi çatılarındaki potansiyel de kullanılmalı. Kentsel dönüşüm projelerinde Dünya’da yaşanan enerji dönüşümü ıskalanmamalı. Bu adımların atılması ile Güneş enerjisindeki büyük potansiyelimizi kullanmamız mümkün olur. Ege-Koop olarak biz üzerimize düşeni yapıp, Türkiye'nin kooperatifleşme konusunda en yüksek tecrübesine sahip kurumu olarak bu alanda faaliyete başlıyoruz. Gelin siz de enerjimize ortak olun" çağrısı yaptı.
 
ENERJİDE GÜVENİLİR MARKA
Kooperatifçiliğin gelişmiş ülkelerde kamu ve özel sektörün yanında "3.sektör" olarak anıldığını, Türkiye'de ise konut alanındaki kooperatifçilikte Ege-Koop'un en yüksek seviyedeki güvenilirliği nedeniyle yenilenebilir enerji alanında bu güvenilirliğin artarak devam edeceğini söyledi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv