Ege-Koop Genel Başkanı Aslan: “Aday Adayları projelerini açıklasın”

İzmir’de kentsel dönüşümün hala istenilen seviyede olmadığını belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yerel seçimler için meydanlara inen aday adaylarının da kentsel dönüşüm adına ürettikleri herhangi bir projeyle karşılaşmadıklarını söyledi.

  • 0
  • 244
Ege-Koop Genel Başkanı Aslan: “Aday Adayları projelerini açıklasın”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de kentsel dönüşümün hala istenilen seviyede olmadığını belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yerel seçimler için meydanlara inen aday adaylarının da kentsel dönüşüm adına ürettikleri herhangi bir projeyle karşılaşmadıklarını söyledi.  Yerel seçimlerin bir kentin geleceğine yön verdiğini ifade eden Aslan, “Aynı şekilde kentsel dönüşüm de bir kentin geleceğine yön verir. 4,5 ay sonra yapılacak seçimler nedeniyle sahaya inen aday adayları arasında bu konudaki projeleri duymak ve görmek istiyoruz. Aday  adayları ilçelerinde yaşayan insanların daha sağlıklı binalarda, daha sağlıklı bir çevrede, altyapısı, okulu, parkı, yolu, sosyal donatıları olan yerleri nasıl yapacaklar, bunları söylemelerini bekliyoruz” diye konuştu.
 
DEPREM GELMEDEN ÖNLEM ALIN 
Son günlerde İzmir ve Ege’de aralıklarla yaşanan depremlerin kentsel dönüşümünün önceliğini bir kez daha gösterdiğini ifade eden Aslan “İzmir genelinde bina yaş ortalaması 25 yıl üzeri ve kaçak yapılaşma da Sayıştay raporlarında yüzde 60-65 olarak tespit edildiğini hepimiz biliyoruz. TÜİK verilerine göre de İzmir genelinde 4 bin 371 hektar alanın sağlılıklaştırılması gerektiği, 313 bin binanın da kentsel yenilemeye ihtiyacı var” dedi.
 
SANAYİ SİTELERİNDE DE YERİNDE DÖNÜŞÜM
Ege-Koop’un 12 ilçede hayata geçirdiği kentlerin aslında birer kentsel dönüşüm örneği olduğunu söyleyen Aslan “Kentsel dönüşümden kastımız sadece binaların değil, küçük ve orta ölçekli sanayi bölgelerinin de kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilmesi gerekir. Bir çehre kazandırmak gerekli. Bunun için de öncelikli çalışma, sanayi sitesinin yenilenmesi olmalı. Sanayi sitelerinin yerinde dönüşümü büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.
 
Tüm bunların önümüzdeki yerel seçimin merkezinde olması gerektiğini söyleyen Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, “2019 yılında göreve gelecek belediye başkanlarımıza kentimizi, mahallemizi, sokağımızı emanet edeceğiz. Deprem gerçeğini de göz önüne alırsak, sevdiklerimizin ve kendimizin hayatlarını da onlara emanet edeceğiz. Onlardan tek isteğimiz bu emaneti korumak için hazırladıkları projelerini duymak” dedi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv