Ege-Koop'tan Bir İlk: 40 Milyonluk Engelsiz Konutlar

Bugüne kadar 150 bin kişiyi konut sahibi yapan Ege-Koop, ilk kez İzmir dışında yatırım yapacak.

  • 0
  • 468
Ege-Koop'tan Bir İlk: 40 Milyonluk Engelsiz Konutlar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bugüne kadar 150 bin kişiyi konut sahibi yapan Ege-Koop, ilk kez İzmir dışında yatırım yapacak. “Ege Koop Turgutlu Prestij Evleri-1”in temeli, 8 Şubat'ta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Turgutlu protokolünün de katılacağı törenle atılacak. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, projenin kendisinin de Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çekerek, “Bugün engelli olmayan yarın engelli olabilir. Bütün evler bu yüzden engelli vatandaşların rahat bir yaşam sürebileceği konsepte göre yapacak. Yaşlısından engellisine kadar tüm kesime hitap eden bir proje olacak” dedi.

Proje kapsamında tüm katlara otoparktan asansörle çıkış olacağını, yüzme havuzunu bile engelli vatandaşın herhangi bir yardım almadan kullanabileceğini, kılavuz işaretlemelerin olacağını belirten Aslan, zemin “EGE-KOOP TURGUTLU PRESTİJ EVLERİ-1” için zemin iyileştirme  çalışmalarının da tamamlandığı söyledi. Aslan, klasik yöntemlerin yerine arsanın tamamını kapsayan ve 10 metre derinliğe kadar tüm zemin için iyileştirme yapıldığına dikkat çekerek “Burası için 14-15 katlı imar planı olmasına karşın yaptığımız iyileştirmeyle burasının zemini, 25-30 katlı  binaya dayanıklı yapıların yapılabileceği hale getirilmiştir” diye konuştu. Turgutlu’nun hem Manisa ve çevresi hem de İzmir için önemli bir nokta olduğunu ifade eden Aslan, “İstanbul-İzmir Otoyolunun geçtiği güzergahta bulunan Turgutlu’ya ‘prestij’ kazandıracak örnek bir kent yapacağız” dedi.
 
İzmir ve Manisa merkeze yakınlığı, gelişen sanayisi, yol güzergahında yer alması ve tarım potansiyeliyle Turgutlu’nun “parlayan bir yıldız” olduğunu söyleyen Aslan, “Turgutlu merkezine 2 kilometre mesafede, 6 bin 582 metrekare alana 3 blokta 3 tip 3+1, 2 tip  2+1’den oluşan Ege-Koop Turgutlu Prestij Evleri-1 Projesi sosyal tesisi, yüzme havuzu ve özel mimari tasarımıyla büyük talep görecektir” dedi.

2019 yılında teslim edilecek daireler için inşaat henüz sıfır seviyesindeyken en uygun faiz oranıyla kredi kullandırılacağını da açıklayan Aslan, temel atma tarihi itibariyle de ilk 15 daire için “özel fiyat” belirlediklerini açıkladı. Buna göre 2+1’ler için 296 bin TL ile 375 bin TL arası, 3+1’ler için de 358 bin TL ile 485 bin TL arasında satışa sunulacak. Aslan, mevcut ekonomik koşullarında, proje ortağı olanların 6-7 ay sonrası için en az yüzde 30-40 oranında avantaj elde edeceklerini de belirtti.

FIRSATI KAÇIRMAYIN
Aslan, “Yatırımcılarımız, ev sahibi olmak isteyenler bu fırsatı iyi değerlendirsin. Çünkü daha sonra yeni fiyatlar devreye girecek” dedi. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan sadece İzmir’de değil Türkiye’nin dört yanında yeni yatırımlara imza atmayı sürdüreceklerini de belirterek, “Bunun ilk örneğini de Turgutlu’da gerçekleştireceğiz. Bu proje ile birlikte İzmir’in konut ve güven markası Ege-Koop örnek çalışmalarına devam edecek” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv