Ege-Koop'tan "ŞEKER" Gibi Kredi

Ege-Koop ile Şekerbank arasında “Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri Projesi”ne ilişkin kredi protokolü imzalandı. Şekerbank Aliağa Şubesi’ni kapsayacak protokole Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve Şekerbank Ege Bölge Müdürü Adnan Özbek ile Şekerbank Aliağa Şube Müdürü Ercan Doğan imza attı.

  • 0
  • 1.103
Ege-Koop'tan
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege-Koop ile Şekerbank arasında “Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri Projesi”ne ilişkin kredi protokolü imzalandı. Şekerbank Aliağa Şubesi’ni kapsayacak protokole Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve Şekerbank Ege Bölge Müdürü Adnan Özbek ile Şekerbank Aliağa Şube Müdürü Ercan Doğan imza attı.

Protokol kapsamında konut sahibi olmak isteyen kooperatif üyelerine uygun faiz oranları ve 120 aya varan vadelerle finansman sunulacak. Kooperatif üyelerine kullandırılacak konut kredisinde, her üyeye hissesi başına 270 bin TL'ye kadar finansman desteği sağlanacak.

Buna göre Şekerbank, Ege-Koop Smyrna Evleri Arsa ve Konut Yapı Kooperatifi ile kooperatif üyelerine, avantajlı faiz oranlarıyla, uygun koşullarda konut kredisi kullandıracak. 12 aylık vadelerde faiz oranları yüzde 0,07’ye kadar çekilirken, 120 aya varan vade fırsatları sunulacak. Kooperatif üyelerine kullandırılacak konut kredisinde; her üyeye hissesi başına 270 bin TL’ye kadar finansman desteği sağlanacak.

EGE-KOOP'A OLAN GÜVENİN SİMGESİ
Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan, günümüzde bankaların sadece tamamlanan konutlara kredi verdiğini, inşaatın yüzde 50'si tamamlanmayanlara vermediğine dikkat çekti. Aslan, “Bitmiş konutlara bile sınırlı ölçüde kredi verildiği bir dönemde, henüz 3 bloğumuzun subasman imalatlarının yapıldığı projemizde inşaat seviyesi yüzde 3-5 düzeyinde iken Şekerbank’ın bu desteği önemlidir. Ayrıca Ege-Koop'a duyulan güveni de net bir şekilde göstermektedir” dedi.Kooperatif üyelerine de seslenen Aslan, “Böyle bir ortamda Ege-Koop olarak Şekerbank’ın sağladığı kredi desteğini iyi değerlendirmemiz gerekmektedir” diye konuştu.

KONUT FİYATLARI YÜKSELECEK
ERKEN DAVRANAN KAZANIR

Yeni başlayan bazı projelerde 30-40 metrekarelik konutların 300 bin liradan satıldığını, oysa Ege-Koop İzmir Körfez Evleri projesinde sadece salonun bile 30 metrekare olduğunu söyleyen Aslan, önümüzdeki günlerde Türkiye'deki ekonomideki belirsizlikler nedeniyle hem konut maliyeti hem de konut satış fiyatları yükseleceğini belirtti. Aslan, “Böyle bir ortamda 30 milyon liraya mal olması öngörülen Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri Projesi’nin ihalesinin anahtar teslimi olması nedeniyle bundan sonra gelecek fiyat farkları bizim projemizi etkilemeyecek. Örneğin inşaata başladığımız Ağustos ayında demirin tonu 2 bin lira iken, aradan geçen 3 aylık sürede aynı demir tonu 2 bin 510 TL’den ve peşin parayla alınıyor. Elimizde sınırlı sayıda boş daire olduğunu öncelikle size hatırlatır, çevrenizden bugünkü koşullarda konut sahibi olmak isteyenler için değerlendirmeleri kendi menfaatlerine olacaktır. Çünkü; en geç Aralık ayında kalan konut fiyatlarını yeniden değerlendireceğiz.”

30 KASIM’A KADAR BAŞVURUN
Hem mevcut hem de yeni gelecek ortakların sınırlı sayıdaki daireler konusunda güven içinde olmalarını isteyen Aslan, "Konutlarınız daha bitmeden bu kredi anlaşması ile sahip olacağınız konutun değeri şimdiden önemli ölçüde yükselmiştir. Tamamlandığında inanıyorum ki, konutlarınızın değeri en az yüzde 50-60 oranında daha yükselecek. Dolayısıyla bir taraftan Ege-Koop’un kaliteyi ucuza mal etme politikası ve diğer taraftan da Şekerbank’tan sağlanan proje kredisi desteğiyle çok önemli ve verimli bir yatırıma imza atmış oluyorsunuz. Ülkemizde her gün değişen koşullar nedeniyle kredi kullanımını 30 Kasım’a kadar tamamlanması menfaatinize olacaktır. Çünkü hiç kimse önümüzdeki günlerle ilgili güvence verememektedir” dedi.

EN ŞEKER TEŞEKKÜR
Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Öcal Uluç ise Ege-Koop'a duyulan güvenin önemine dikkat çekerek “Ancak olay sadece güven meselesi değil. Önemli olan bir de özgüven var. Ege-Koop, Türkiye'nin en güvenilir, en sağlam ortaklarının olduğu, verdiği sözü yerine getiren bir kooperatifler birliğidir. Şekerbank ise adı gibi şeker bir bir bankadır. Bu güvenin ikinci ayağıdır. İçinde bulunduğumuz ekonomi ortamında Şekerbank'ın bunu üstlenmesi nedeniyle kendilerine, sadece müstakbel ev sahiplerimiz için değil tüm Ege-Koop ailesi adına teşekkür ederiz” dedi.

ÖZEL ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR
Şekerbank Ege Bölge Müdürü Adnan Özbek ise Şekerbank olarak 64 yıldır yüzde 70'i Anadolu'da bulunan şubeler aracılığıyla odaklandıkları alanda müşterilerinin ihtiyaçlarına “özel terzi” usulü hizmet sunduklarını belirtti. Özbek protokol kapsamında  Banka olarak konut sahibi olmak isteyen kooperatif üyelerine uygun koşullarda finansman sağlayacaklarını söyledi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv