Ege Orman Vakfı’nın doğa eğitimleri devam ediyor

Gelecek kuşaklar orman yok demesin sloganı ile 23 yıldır faaliyetlerini sürdüren Ege Orman Vakfı, doğayı seven ve koruyan nesiller yetiştirmek amacıyla gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

  • 0
  • 252
Ege Orman Vakfı’nın doğa eğitimleri devam ediyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gelecek kuşaklar orman yok demesin sloganı ile 23 yıldır faaliyetlerini sürdüren Ege Orman Vakfı, doğayı seven ve koruyan nesiller yetiştirmek amacıyla gerçekleştirdiği  eğitim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.  Son olarak Vakıf Eğitim Sorumluları tarafından, Şehit Ahmet Oruç Ortaokulu 7. Sınıf öğrencilerine, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Eğitim Merkezi Buca Tınaztepe Mevkii Ormanları’nda doğa eğitimi verildi.
 
Eğitime katılan öğrenciler ilk olarak  doğanın içinde, Çağdaş Drama Derneği eğitmenleri ile drama etkinliğine katıldılar,  Vakıf Eğitim Sorumlularının  yaptığı sunum ile ormanlarımız konusunda bilinçlendiler, bez torba boyama atölyesi ile eğlendiler, ormanda yapılan yürüyüş sırasında ekoloji eğitimi aldılar
 
Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, “Doğa’yı seven ve koruyan nesiller yetiştirmek amacı ile Ege Orman Vakfı olarak İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile yaptığımız işbirliği kapsamında tüm İl ve İlçelerdeki okullarda doğa eğitimleri veriyoruz. İnanıyoruz ki çocuklar doğayı tanımadan sevemez, önemini bilmeden koruyamaz. Ağacın- ormanın bizim için yaşam kaynağı olan bir mucize olduğunu anlatmaya, içselleştirmeye, yaygınlaştırmaya çalışıyoruz.
 
“Ormanlar Yaşasın Diye ” içeriğinde verilen Doğa Temelli Ekoloji Eğitimi öncelikle öğrenciler olmak üzere, toplumun her kesiminden katılan bireylere, doğanın korunması amacıyla gerekli olan bilgi ve deneyimleri teorik ve uygulamalı olarak aktararak ekosistemlere odaklı bir eğitimi içermektedir. Öğrenciler eğitim boyunca  parçası olduğu doğanın sonsuz ve sürekli yenilenen yapısına ait yaşına uygun bilgiler edinmektedir. 
 
Bu eğitim programı; çocukların ve onların yetiştiricisi olan öğretmen ve ebeveynlerinin doğada eğitime ilgisini çekmek, ekosistemle ve ekoloji ile tanıştırarak kolay anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde çevresel konuları doğanın içinde katılımcı merkezli interaktif sunarak, drama, energiser, atölye çalışmaları ile içselleştirmelerini sağlayarak doğayı korumaları amacıyla geliştirilmiştir.
                      
Doğaseverlerimiz eğitim çalışmalarımızı destekleyerek bir çocuğun doğa eğitimine katkıda bulunabilirler. Doğa Eğitimlerimizi desteklemek isteyenler Vakfın 463 80 80 ve 464 51 60 nolu telefonlarından ya da www.egeorman.org.tr adresinden ayrıntılı bilgi alabilirler.” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv