Ege sağlık için pedal çevirdi

  • 0
  • 835
Ege sağlık için pedal çevirdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Uygulama veAraştırma Merkezi (BİTAM), E.Ü TV, Radyo Ege Kampüs, Accell Bisiklet ve E.ÜRadyo ve Televizyon Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen  Ege Üniversitesi Bisiklet Sempozyum'ubisiklet meraklılarına kapılarını açtı.

Prof. Dr. Yusuf  Vardar Kültür Merkezi'nde gerçekleşensempozyum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Sırrı Aydoğan, BornovaBelediye Başkanı Olgun Atilla,  KarabağlarBelediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Seferihisar Belediye Başkanı TunçSoyer,  E.Ü Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Atilla Silkü, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve çok sayıdaizleyicinin katılımıyla gerçekleşti.

"TEMAMIZ YEŞİL"

Sempozyumunaçılış konuşmasını yapan BİTAM Müdürü, Prof. Dr. Fazıl Apaydın, " EgeÜniversitesi olarak yıllardır farklı etkinlikler gerçekleştirdik. Daha sonraise çevreye verdiğimiz önem doğrultusunda temamızı  yeşil olarak belirledik. Temiz bir çevre, sağlıklı bir yaşam için bisikletkullanmalıyız. Son on yıla baktığımızda bisiklet yükselen bir yıldız oldu.Avrupa'da bisiklet kullanımı çok yüksek iken ülkemiz de maalesef kullanım oranıgeride kalmıştır. Biz bu sempozyum ile birlikte insanlarımızı bisiklet dostuyapmak istiyoruz. Türkiye'nin aydınlık yüzü İzmir, İzmir'in aydınlık yüzü EgeÜniversitesidir. Rektörümüz sayesinde üniversitemizdeki bisiklet yollarınıarttırdık ve güvenliğini sağladık. Katkılarından ve desteklerinden dolayı rektörümüzeçok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN BİSİKLET

TürkiyeBisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, " Öncelikle hedefimiz; performanssporcusu yetiştirmek ve eğitmek, olimpiyatlara - şampiyonalara hazırlamak,  önemli bisiklet turlarına katılmak ve evsahipliği yapmaktır. Çin'de bisiklet ulaşım için kullanılırken, Avrupa'dasağlıklı bir yaşam ve çevre için kullanılıyor. Her şey kültür temelindegerçekleşir. Maalesef  bizde de bisikletkültürü olgunlaşmamıştır. Gittiğim her yerde söylediğim yeni projeleri yaratma,araştırmalar yapmalı, Bisiklet ve spor kültürünü ülkemizde geliştirmek için elimizdengelen her şeyi yapmalıyız " dedi.

Prof.Dr. Silkü, " Öğrencilerimizin yaptığı her etkinliği rektörlük olarakdestekliyoruz. Bu kampanyaya sahip çıkıp üniversitemizde de bu akımı başlatmakistiyoruz" diye konuştu .(İZMİR(Ege Ajans/Burcu Gökeşme- Kenan Yeşil- Ufuk Kendirci-Azizhan Bayrak)


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv