Ege sporda da öncü

Ege Üniversitesi, akademik alanda kazandığı başarıların yanı sıra spor alanındaki başarılarıyla da ön plana çıkmaya başladı.

  • 0
  • 450
Ege sporda da öncü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi, akademik alanda kazandığı başarıların yanı sıra spor alanındaki başarılarıyla da ön plana çıkmaya başladı. Ege Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde yapılan çalışmalar meyvelerini veriyor. Ege Üniversiteli sporcular, Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından çeşitli branşlarda gerçekleştirilen turnuvalarda bireysel ve takım sporlarında önemli başarılar elde ettiler. Rektör Prof. Dr. Budak, “Sporun içinden gelmiş bir birey olarak Üniversitemizin çeşitli müsabakalarda kazandığı başarılar göğsümüzü kabartıyor” dedi.

 Göreve gelmesinin ardından Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübünü yeniden yapılandıran, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile görüşerek destek sözü olan Rektör Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi’ni sporda da adından sıkça söz edilen marka üniversite yapmayı hedefliyor. Personel ve öğrencilerle vakit buldukça spor yapan Rektör Prof. Dr. Budak, öğrencilerin, çalışanların ve İzmirlilerin daha temiz ve sağlıklı ortamlarda spor yapabilmeleri için Ege Üniversitesi spor tesislerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Ege Üniversiteli sporcular, 2017 Kasım ayından bu yana Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından çeşitli branşlarda gerçekleştirilen turnuvalarda önemli başarılar elde ettiler. Wushu branşında takım olarak kadınlarda Türkiye Şampiyonu olan Egeli sporcular, bireysel alanda da önemli başarılar kazandı. Melisa Göl 48 kiloda Türkiye birincisi, Zeynep Alipaşaoğlu 52 kiloda Türkiye ikincisi olurken, Damla Bayraktar kendi sıkletinde ikincilik, Şevval Çalış ise kendi sıkletinde üçüncülük madalyası aldı.

Bilek Güreşi branşında da bireysel olarak önemli başarılar elde eden Ege Üniversitesi sporcularından Ali Demir 90 kilo sol kolda Türkiye şampiyonu olurken, Muhammet Ferman Üzül 65 kilo sol kolda Türkiye ikincisi, sağ kolda Türkiye üçüncüsü oldu. Kadınlarda ise Öznur İnan 65 kilo sol kolda Türkiye üçüncüsü olma başarısını gösterdi.

Ege Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu bünyesinde gerçekleştirilen Ünilig müsabakalarında da hem takım bazında hem de bireysel olarak çeşitli başarılar elde etti. Erzurum’da düzenlenen Buz Hokeyi turnuvasında Ege Üniversitesi Erkek Takımı ikinciliği elde ederken, Kadın Takımı ise üçüncü oldu. Gebze’de düzenlenen Türkiye Su Topu Şampiyonası’nda ise Ege Üniversitesi Erkek Takımı üçüncülük kürsüsüne çıktı. Salon Futbolunda Kadın Futbol Takımının elde ettiği ikincilik de Ege Üniversitesi’nin sportif başarıları arasında yer aldı.
Ege Üniversitesi, atletizm branşında da Kadınlar Üniversiteler Türkiye Şampiyonasında takım olarak ikinci olma başarısı gösterdi. Bireysel müsabakalarda ise Ege Üniversitesi öğrencilerinin başarıları dikkat çekti. 400 metre engelli yarışında Tuğba Yağımlı ikinci, uzun atlamada Medine Alper üçüncü, 100 metre engelli de Gamze Şimşek üçüncü, 3 adım atlamada Medine Alper ikinci, sırıkla atlamada Büşra Pekşirin ikinci olarak madalyaların büyük bir kısmını almayı başardı.
Ege Üniversitesi Erkek Voleybol Takımı Elazığ’da düzenlenen Koç Spor Fest Süper Lige yükselme müsabakasında namağlup olarak süper lige yükseldi. Bunların dışında da birçok farklı branşta Ege Üniversitesi, hem bireysel hem takım olarak yıl içerisinde önemli başarılara imza attı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite yönetimi olarak her zaman spora ve sporcuya gereken desteği sağlayacaklarını belirtti. Prof. Dr. Budak, “Sporun içinden gelmiş bir birey olarak Üniversitemizin çeşitli müsabakalarda kazandığı başarılar göğsümüzü kabartıyor. Ege Üniversitesi elbette bu başarılarla yetinmeyecek. Dahil olduğumuz her branşta iddialı konuma gelmek için daha çok çalışacağız. Genç nüfusun yoğun olduğu ülkemizde yetenekli genç sporcu potansiyelinin çok yüksek olduğuna inanıyorum. Kazanılan tüm başarılar için yetkin eğitim kadromuzu ve sporcularımızı yürekten kutluyorum. İnşallah hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağız” diye konuştu.
Sümeyye Akdağ- Delil Ekin İZMİR (Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

İzmir'den Topluma Uzanan 5 Kadın Eline Ödül

EGİAD genç sporcular için yola çıktı

Mersin’den şampiyonlukla döndü

Fenerbahçe'ye 2'ci Urlalı

Arşiv