Ege Üniversitesi Cerrahlarından bir ilk daha

Ege Üniversitesi ve Güney Kore’den Yonsei Üniversitesi işbirliği ile Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinin düzenlediği ‘İnovatif Tiroid Cerrahisi Çalıştayında’ Türkiye’nin ilk robotik koltukaltı meme yaklaşımlı troid ameliyatı gerçekleştirildi.

  • 0
  • 446
Ege Üniversitesi Cerrahlarından bir ilk daha
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi ve Güney Kore’den Yonsei Üniversitesi işbirliği ile Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinin düzenlediği ‘İnovatif Tiroid Cerrahisi Çalıştayında’ Türkiye’nin ilk robotik koltukaltı meme yaklaşımlı troid ameliyatı gerçekleştirildi. Bu önemli operasyonu gerçekleştiren ekipte Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden Op. Dr. Murat Özdemir de yer alarak büyük bir başarıya imza attı. 

Operasyon konusunda bilgi veren Op.Dr. Özdemir, ‘‘Günümüzde uyguladığımız yeni cerrahi yöntemler ile  boyunda iz istemeyen tiroid hastaları için bu artık mümkün hale geldi. Dudak içerisinden ya da meme ve koltukaltından yapılan küçük kesiler ve kapalı yöntemlerle bu operasyonları üniversitemizde rutin olarak gerçekleştiriyoruz. Burada da operasyonu koltuk altından açılan küçük kesiler yardımıyla gerçekleştirdik. Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen bu operasyonda görev alarak üniversitemizin adını bir ilke yazdırdığım için mutluluk duyuyorum. Özellikle izsiz troid cerrahisinde değerli hocamız Prof. Dr. Özer Makay’ın öncülüğünde üniversitemiz önemli bir referans merkezi konumunda. Bu başarıyı daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Robot yardımlı gerçekleştirilen ameliyatı; Ege Üniversitesinden Op. Dr. Murat Özdemir, Güney Kore Seul Üniversitesinden Prof. Dr. June Young Choi ve Koç Üniversitesinden Op. Dr. Orhan Ağcaoğlu’nun oluşturduğu ekip başarı ile gerçekleştirdi. 
 
Egeli Cerrahların ‘izsiz troid ameliyatı’ başarısı
Çalıştayın ilk gününde, Türkiye‘de ilk olarak Prof. Dr. Özer Makay ve ekibi tarafından Ege Üniversitesinde gerçekleştirilen ve ‘izsiz tiroid ameliyatı’ olarak bilinen ‘Transoral Endoskopik Tiroidektomi’ ameliyatı da yapıldı.  Ameliyatı Kore Yonsei Üniversitesinden Prof. Dr. Seok-Mo Kim, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özer Makay ve Koç Üniversitesinden Op. Dr. Orhan Ağcaoğlu’ nun oluşturduğu ekip başarı ile gerçekleştirdi. Koç Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen ve tüm dünyada ilgi gören bu ameliyatları çalıştaya katılan hekimler canlı olarak izleme imkanı buldu.
Robotik izsiz tiroid cerrahisi ülkemizde ilk defa Ege Üniversitesi’nde bu yıl Temmuz ayında Prof. Dr. Özer Makay ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirilmişti.
Ali İhsan Mimtaş İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv