Ege Üniversitesi Kampüsüyle Sinerji Yaratıyor

Türkiye'nin en güzel kampüslerinden birine sahip olan Ege Üniversitesi yeni eğitim yılının başlamasıyla  cıvıl cıvıl hale geldi.

  • 0
  • 666
Ege Üniversitesi Kampüsüyle Sinerji Yaratıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye'nin en güzel kampüslerinden birine sahip olan Ege Üniversitesi yeni eğitim yılının başlamasıyla  cıvıl cıvıl hale geldi.

Ülkemizin en büyük kampüs üniversitelerinden olan Ege Üniversitesi; kaliteli sosyal yaşam alanları, kültür ve sanat merkezleri, spor tesisleri, kütüphanesi, her tarafı ağaçlarla kaplı yeşil alanları, bisiklet yolları, çimleri ile yeni başlayan öğrencilere güzel ve nezih bir ortam sunuyor.

Ege Üniversitesi Kampüsü eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte tam anlamıyla cıvıl cıvıl hale geldi. Üniversiteye yeni başlayanlar kampüsü keşfetmenin peşinde. Üst sınıflardakiler ise uzun bir aradan sonra arkadaşlarına ve okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesini sağlamak için  yıl boyunca çok sayıda ve çeşitlilikte sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif etkinlik düzenleyen Ege Üniversitesi, öğrencilerine, bir kampüs üniversitesinde okuyor olmanın avantajlarını sunuyor.

69 ÖĞRENCİ TOPLULUĞU
Ege Üniversitesi’nde, öğrencilerin etkin olarak çalışabilecekleri ortam yaratan, ilgi alanlarına uygun 69 öğrenci topluluğu bulunuyor. Raftingden modern dansa kadar, geniş bir yelpazede, yıl boyunca faaliyetlerini sürdüren  topluluklar,  öğrencilerinin sosyalleşmelerini sağlıyor.

Çok sayıda bilimsel ve sosyal toplantıların yapıldığı kültür merkezi, konferans salonu ve  sergi alanı, spor tesisi bulunan Ege Üniversitesi; Etnografya Müzesi, Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi, Tabiat Tarihi Müzesi, Böcek Müzesi, Edebiyat Fakültesi Eski Eser Koleksiyonu, Botanik Bahçesi, MÖTBE, Atatürk Kültür Merkezi, Kültür Sanat Evi, Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu,  Açık Yüzme Havuzu, Büyük Spor Salonu, Tenis Kortu ve Antrenman Duvarı, Atletizm Pisti, Futbol Sahası, 20 Mayıs Spor Tesisleri,  50. Yıl Spor Salonu, Küçük Spor Salonu,  Açık Koşu Parkuru ve Açık Spor Sahası, Sağlıklı Yaşam Merkezi  ile öğrencilerine hizmet veriyor.

Ege Üniversitesi,  engellilerin hayatını kolaylaştıran rampa, asansör ve platformlara sahip, sağlıklı yaşam altyapısı oluşturulan “Erişilebilir Kampüs- Engelsiz Ege” ile fark yaratıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv