Ege, yabancı stajyer öğrencileri ağırlıyor

EÜ Ziraat Fakültesi ile Saraybosna Üniversitesi arasında 6 yıldır sürdürülen akademik işbirliği çerçevesinde gerçekleşen stajyer öğrenci değişim programı kapsamında bu yılda EÜ Ziraat Fakültesi’ne 11 öğrenci gelerek iki ay süresince staj yaptı.

  • 0
  • 890
Ege, yabancı stajyer öğrencileri ağırlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) ve  Giessen Justus Liebig Üniversitesi ile 34 yıldır; EÜ Ziraat Fakültesi ile Saraybosna Üniversitesi arasında 6 yıldır sürdürülen akademik işbirliği çerçevesinde gerçekleşen stajyer öğrenci değişim programı kapsamında bu yılda EÜ Ziraat Fakültesi’ne 11 öğrenci gelerek iki ay süresince staj yaptı.

IAESTE( Uluslararası Stajyer Değişim Programı) aracılığı ile gelen öğrencileri EÜ Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Atilla Silkü ile EÜ İşbirliği Koordinatörü ve EÜ IAESTE Kordinatörü Prof. Dr. Hamdi Bilgen konuk öğrencilere Almanca ve İngilizce olarak  Ege Üniversitesi’ni tanıttılar  ve İzmir’de yaşamı anlattılar.

Öğrenciler için düzenlenen tanışma toplantısına Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach ve Bosna-Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak’ta katıldı. Toplantıda konuşan  Başkonsolos Gerlach, Türkiye’ye yapılan ziyaretlerin öneminden bahsetti. Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi karmaşanın uluslararası ilişkileri etkilememesi gerektiğinin altını çizen Gerlach, hem Türkiye’nin hem Almanya’nın bu tarz organizasyonlara ve işbirliğine her zaman ihtiyaç duyduğunu belirtti. Prof. Dr. Silkü ise siyasi durumun öğrencilerin ziyaretine engel olmadığını belirterek, öğrencilerin tam katılım gösterdiğini ifade etti.
Prof. Dr. Hamdi Bilgen, yıllardır aralıksız sürdürülen bu köklü bilimsel işbirliğinin yanı sıra ilişkilerin kültürel ve sosyal boyutunun önemini  belirtti.  

Öğrenciler Türkiye’de geçirdikleri staj dönemi boyunca EÜ Ziraat Fakültesi’nin değişik bölümlerinde çalışmalarda bulunacak, İzmir ve Ege’yi tanımak amacı ile teknik ve kültürel gezilere katılacaklar.

İki köklü bilimsel kurumla karşılıklı stajyer öğrenci değişimi kapsamında 34 yıldır Almanya’da toplam 359 ve 4 yıldır Bosna Hersek’te toplam 13 Ziraat Fakültesi öğrencisi staj çalışmalarını gerçekleştirmiş oldu. Bu yıl EÜ Ziraat Fakültesi’nden 5 öğrenci Giessen Üniversitesi’nde ve 2 öğrenci de Saray Bosna Üniversitesi’nde staj yaptı. IAESTE kanalıyla üniversiteler arasında karşılıklı kesintisiz sürdürülen bu stajyer öğrenci değişimi programları çerçevesinde bu yıl gelen öğrencilerle birlikte bugüne değin Almanya’dan 379, Saraybosna’dan ise 14 öğrenci EÜ Ziraat Fakültesi’nde staj çalışmasına katıldı.  İZMİR (Ege Üniversitesi/ Fahriye Jülide Karagöz- İsmail Hakkı Sun)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv