EGEÇEM’den Çocuklara; “Yıldızlar Ne Kadar Büyük?”

Yaz ve sömestr tatillerinde; fen, matematik, sanat, tarih, kişisel gelişim ve sağlık alanlarında eğitim veren Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, üniversiteyi çocuklar için ulaşılabilir, bilimi de eğlenceli ve keyifli bir hale getiriyor.

  • 0
  • 478
EGEÇEM’den Çocuklara; “Yıldızlar Ne Kadar Büyük?”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaz ve sömestr tatillerinde; fen, matematik, sanat, tarih, kişisel gelişim ve sağlık alanlarında eğitim veren Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM), üniversiteyi çocuklar için ulaşılabilir, bilimi de eğlenceli ve keyifli bir hale getiriyor. EGEÇEM, sömestr tatilinde miniklere   “Yıldızlar Ne Kadar Büyük?” konulu eğitim verecek.

Eğitim kapsamında, gece gökyüzünde görülen yıldızların ve gezegenlerin büyüklükleri güneşin büyüklüğüyle karşılaştırılacak ve neden bu kadar küçük görüldükleri tartışılacak. Güneş, teleskop yardımıyla özel filtreler kullanılarak gözlemlenecek ve güneşin yapısı hakkında bilgiler verilecek. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Serdar Evren koordinatörlüğünde düzenlenecek olan  eğitim 10-16 yaş grubu çocuklara yönelik verilecek.
Şeyma Coşartekin/Belgin Demirtuğ İZMİR (Ege Ajans)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv