Ege’de 270 doktor göreve hazır!...

  • 0
  • 713
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi 54. Dönem Mezuniyet Töreni Bornova Âşık Veysel AçıkhavaTiyatrosu’nda gerçekleştirdi. Mezunların sahneye çıkması ile başlayan törende Somafaciasında hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşu yapıldı. Törene BornovaBelediye Başkanı Olgun Atila, EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. KamilKumanlıoğlu, öğrenci aileleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını EÜ Tıp FakültesiDekan Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yağdı yaptı.  Prof. Dr. Yağdı;  “Üniversite içindeki en zor dersleri, en zorsınavları başarı ile tamamlayarak bu gün karşımızda gururla duran Ege Tıpordusunun en genç üyeleri olarak dinamizm ve enerjinize yıllar geçtikçe artandeneyim ve özgüveninizi de birleştirerek bilime ve insanlığa hizmet etmeyedevam edeceksiniz” diye konuştu.

Prof. Dr. Yağdı, “Biraz sonra hep birliktecoşkuyla ve içtenlikle vereceğimiz sözler ve içeceğimiz andımızdan anladığımızbir şey var ki o da insana dair. Binlerce yıldır aynı ve öyle kalacak,değerlerdir. Saygı ve gönül borcunuzu daima koruyacağınızdan emin olduğumhocalarımızın da, en büyük güvenci ve ümidinin siz genç meslektaşlarımızolduğunu söylemek isterim. Farklı dünya görüşlerinin karışımından ortak biramaç çıkarmayı başardıkça kazanan hepimiz olacağız. Bu ortak amaçta Ulu ÖnderAtatürk’ün ve yüzbinlerce şehidin bize mirası olan bu güzel vatanı bilimin,sanatın, edebiyatın, sosyal adaletin, huzur ve refahın yuvası yapmaktır. Bugüzel topraklarda daha iyi yaşayabilmemiz için çalışırken hayatını kaybedeninsanlarımızı bu anlamlı ve kutsal gecede saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhlarışad olsun. Bir meslektaşınız olarak sizlerden bir isteğim de çok sevdiğinizgörevinizi yaparken sizi seven ve değer veren ailelerinizi ve sevdiklerinizi deihmal etmemeniz. Sizlerin bu günlere ulaşmanızın asıl sebebi de kuşkusuzonlardır. Bilin ki gittiğiniz yol daha önce gidilmemiş değil, düşünmeyin kiyemindir bu ettiğimiz basit bir söz değil, çalışın ki insanlığa yardım etmekherkime vakit değil, sevin ki karşılıklı çalışmak yoksa mümkün değil” dedi. Dahasonra Prof. Dr. Yağdı,  mezunlar ilebirlikte Hipokrat Yeminini yaptı.     

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, TürkiyeCumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Aziz Kocaoğlu’nun ve Rektörlerin ve Dekanların kutlamalarının iletilmesiyle beraber 54. dönemin en başarılımezunu Dr.Elmas Yüksel konuşma yaptı.

Büyük idealleri uğrunda yoğun ve yorucu geçenaltı senin her safhasında hocalarının kendilerinden desteklerini eksiketmediklerini belirten Dr. Yüksel; “Hekim olmak insanların en değerlihazineleri olan sağlıklarının emanet edildiği hikmet sahibi kişiler olmaktır.Biz hekimler, sistemin içindeki asıl insanlar olarak sistemi iyileştirmeçabaları içinde olmalıyız” dedi

 Görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeyeçalışırken hayatlarını kaybedenleri anan Dr.Yüksel, “Meslektaşlarımıza yönelikşiddetin tavan yaptığı bir ülkede çalışacak olmak bizi ürkütmektedir. Beniyaratan ve mevcut konuma mazhar kılan Allah a şükrediyorum. Tıp eğitimini Türkiye’ninen iyi hocalarından aldık. Eğitim dönemimde bana destek olan ve önüme çıkan herzorluğu aşmakta yardımları dokunan anneme ve babama teşekkür ediyorum” diyekonuştu.

EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. KamilKumanlıoğlu, EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın iyi dileklerini ileterek,“Fakültemizin kurulmasından bu zamana kadar geçen 54 yılda toplam 14 bin 965mezun verdiğimizi gururla belirtiyorum. Genç meslektaşlarım, aldığınız eğitimsonrası sağlık hizmetini en iyi şekilde kullanın. Karar veren, devletiyleiletişim kuran, lider, saygın ve sorumlu bir hekim olmanın haklı gururunu sürdürmenizen içten dileğimdir” diye konuştu.

Genç hekimlere mesleklerini severek yapmalarınıtavsiye eden Prof. Dr. Kumanlıoğlu ; “Çağdaş bilimi ve bilgiyi yakındanizleyin. Güçlüklerden yılmadan ahlaki değerlere, Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürkİlkelerine bağlı, önce insan anlayışını benimseyerek gezin. Ettiğiniz yeminebağlı kalarak meslektaşlarımızı kardeşiniz bilin, hocalarımıza saygıda kusuretmeyin. Genç meslektaşlarım, yolunuz ve bahtınız açık olsun, her şeygönlünüzce olsun” dedi.

Mezuniyet Törenin devamında 2013-2014 eğitimöğretim yılında emekliye ayrılan Prof. Dr. Seçkin Çağıran, Prof. Dr. HüseyinYılmaz ve Prof. Dr. Erhan Bayraktar’a şükran plaketleri takdim edildi.

Dönemin en başarılı üç öğrencisine İzmir TabipOdası tarafından hazırlanan hediyeleri teslim eden İzmir Tabip Odası BaşkanıSuat Kaptaner, genç meslektaşlarına güvendiklerini ve inandıklarını söyleyerek,“Bu çocuklar ellerinde ülkenin bayrağı ve baretleriyle gelerek bizlerin buülkeye olan güvencimizi bir kez daha tazelemiş oldular. Mesleğinize ayakbastığınız ilk günden itibaren namusunuz ve şerefiniz üzerine içtiğinizandınızı korumanı için çok mücadele etmeniz gerekir. Sizler sayesinde güzelgünler göreceğiz, güneşli günler göreceğiz” dedi.

Çok sayıda velinin ve öğretim elemanınınkatıldığı mezuniyet töreninde 270 öğrenciye mezuniyet belgesi verildi. İZMİR(Ege Ajans /Batyr Berdiyev) 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv