Ege’de “Dünya Çevre Günü ”ne bir dizi ekinlikle dikkat çekilecek

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “5 Haziran Dünya Çevre Günü” paneli gerçekleştirilecek.

  • 0
  • 450
Ege’de  “Dünya Çevre Günü ”ne bir dizi ekinlikle dikkat çekilecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “5 Haziran Dünya Çevre Günü” paneli gerçekleştirilecek.

 Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kampüs Kültür Merkezi’nde yapılacak olan panel;  5 Haziran 2018 tarihinde saat14:00’te başlayacak.

Panele, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nuri Azbar katılarak açılış konuşmalarını yapacak.

Etkinlik kapsamında, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Şükran Nurlu “Sıfır Atık Projesi”, Prof. Dr. Nuri Azbar “Ege Üniversitesi Entegre Atık Sistemi”, Erdinç Altun ve Yüksel Şahin “Sanayide Sıfır Atık ve İyi Uygulama Örnekleri” konularında sunumlar yapacak.

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kampüs Kültür Merkezi’nde “Geri Dönüşüm Oyun Çarkı ve Emel Akın Meslek Yüksekokulu’ndan Öğretim Görevlisi Şükran Tümer’in yönetiminde “Atık Kağıt Atölyesi” gerçekleştirilecek.

Ayrıca “Atık-Sanat Sergisi” ile İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı “ Yeşil Kampüs Fotoğraf Sergisi”  4-8 Haziran 2018 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kampüs Kültür Merkezi’nde ziyaretçilere açık olacak.  Çevre Günü nedeniyle EÜ Tabiat Tarihi Müzesi, Botanik Bahçesi ve Herbaryum Merkezi, ilk, orta ve lise öğrencilerine açık olacak. Öğrenciler ayrıca, EÜ Gözlemevi  teleskobu ile gökyüzünü inceleyebilecek.
Enes Öksüz-Mehmet Ali Postacı-Oğuzhan Aygün
İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv