Ege’de “Hasat Şenliği”

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Topluluğu tarafından yürütülen  “Kampüsten Sofraya” projesi kapsamında öğrenciler  kendi yetiştirdikleri ürünlerle “Hasat Şenliği” düzenledi.

  • 0
  • 408
Ege’de “Hasat Şenliği”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Topluluk üyeleri elde ettikleri ürünlerle kısır  hazırladı, katılımcılara ikram etti.  Etkinlikte ayrıca  yeni bir sosyal sorumluluk projesinin de ilk adımı atıldı.  Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri  ile    ERKE Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi  engelli öğrencileri  ortaklaşa su kabağı üretimi gerçekleştirecek. Zihinsel engelli öğrencilere  tarımsal terapi  ile katkı yapılacak.

Etkinliğe Ziraat Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Mustafa Bolca ve ERKE Özel Eğitim Merkezi’nden bir grup zihinsel engelli öğrenci katıldı.
Zihinsel engelli öğrencilerle birlikte uygulamaya geçirilecek olan proje hakkında bilgiler veren  Prof. Dr. Mustafa Bolca, “Bizim burada gerçekleştirdiğimiz üretim süreci var. Engelli kardeşlerimizi de topluma kazandırmayı, sosyalleştirmeyi, üretime entegre etmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca üniversitede okuyan öğrencilerimize engellilik bilincinin aşılanmasını hedefliyoruz. Çünkü toplumda bu konu göz ardı ediliyor” diye konuştu.

Öğrencilere ayrılan  arazide yetiştirilen bu ürünlerle gelenekselleşen hasat şenliği her yıl düzenleniyor. Üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan şenlikte bu yıl bir ilk gerçekleştirildi. ERKE Özel Eğitim Merkezi’nden zihinsel engelli öğrenciler Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileriyle birlikte su kabağı yetiştirecek. Böylece engelli öğrencilerin de toplumsal hayata katılımı sağlanacak. Tarımsal terapi ile zihinsel engelli öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlanması  hedefleniyor.
 
“ETKİNLİĞİN HERHANGİ BİR KAR AMACI YOK”
Prof. Dr. Bolca, “Fakültemizin öğrencileri kendi üretim alanlarımızda yetiştirdikleri, tamamen organik, mesleği öğrenmeye yönelik, eğitim ve uygulamanın bir araya geldiği bir faaliyet gerçekleştirdi. Üretilen ürünleri herhangi bir kar amacı gütmeden üniversitemizin öğrencileri ve bizlerle de paylaştılar” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv