Ege’de Uzaktan Eğitim Uygulamaları Tek Çatı Altına Toplandı

Ege Üniversitesinde farklı fakülteler tarafından uzaktan eğitim yoluyla yürütülen   yüksek lisans, lisans ve ön lisans programları Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin (EGE-UZEM) çatısı altında bir araya getirildi.

  • 0
  • 384
Ege’de Uzaktan Eğitim Uygulamaları Tek Çatı Altına Toplandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesinde farklı fakülteler tarafından uzaktan eğitim yoluyla yürütülen   yüksek lisans, lisans ve ön lisans programları Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin (EGE-UZEM) çatısı altında bir araya getirildi.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın, Ege Üniversitesinin kaliteli eğitimini daha geniş kesimlerle buluşturma çabaları sonuç verdi. Ege Üniversitesinin uzaktan eğitim merkezi kurma başvurusu Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı.
Göreve geldiği ilk günden itibaren pek çok projenin yanında uzaktan eğitimi tek bir merkezde toplama düşüncesinin olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak,‘‘EGE-UZEM’i araştırma üniversitesi adayı olan üniversitemize  kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. EGE-UZEM çatısı altında yeni kurs ve sertifika programlarıyla bölgemizin ve ülkemizin en başarılı merkezi olmayı  hedefliyoruz. Ayrıca ulusal ve uluslararası boyutta uzaktan eğitimin daha etkin yürütülmesi için yapacağımız araştırmalarımızla bu konuda  da  yön veren ve takip edilen bir merkez haline gelmeyi planlıyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin gereksinim duyduğu eğitimlerin açılması, hazırlanması ve uygulanmasında da etkin atılımlarımız olacak. Merkezimizin kurulmasıyla güvenin ve başarının simgesi olan Ege Üniversitesi markasını daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
 
DERSLER BAHAR YARIYILINDA BAŞLIYOR
Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hülya Yılmaz ise  uzaktan eğitimin canlandırılması konusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleri ve yönlendirmesiyle   çok kısa sürede gerekli çalışmalar yapılarak merkezin kurulduğunu söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, ‘‘Bugün ise bu emeklerimizin başarısını kutluyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın üniversitemizin bahar yarıyılı açılış dersini uzaktan eğitim yoluyla vermesinin ardından EGE-UZEM üzerinden yürütülecek dersler de resmi olarak başlamış olacak’’ dedi.
 
EGE-UZEM’DE VERİLECEK HİZMETLER
Ege Üniversitesinin bölgenin ve ülkenin ihtiyaçlarına yönelik eğitimleri daha geniş kitleler ile buluşturmayı amaçlayan merkezde verilecek hizmetler ise şöyle:

  • Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora dahil tüm eğitim programları kapsamında uzaktan yapılan eğitim için plan, program, koordinasyon ve uygulama faaliyetleri yürütülecek.  
  • Kurum ve kuruluşların uzaktan eğitim ihtiyaç ve isteklerine yardımcı olunacak.   
  • Kamu ve özel sektör kurumlarının eğitim programlarını uzaktan eğitim sistemlerini geliştirmelerine katkıda bulunulacak ve bu amaçla hizmet verilecek.
  • Uzaktan eğitimle gerçekleştirilecek ders, seminer veya kurslar için öğretim materyalleri geliştirilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv