Ege’den 178 Ebe ve Diyetisyen Mezun Oldu

Ege Üniversitesi (EÜ) İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi 2016- 2017  Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

  • 0
  • 1.019
Ege’den 178 Ebe ve Diyetisyen Mezun Oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi 2016- 2017  Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü’nden  90, Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden  85, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden  3 öğrenci düzenlenen törenle sağlık sektörüne uğurlandı.

Törene, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Melek Gülsün Özentürk, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Tören, öğrencilerin üniversite yaşamları boyunca eğitim öğretim faaliyetleri yanı sıra sosyal etkinliklere yönelik fotoğraflarının yer aldığı dia gösterisi ile başladı.

Mezuniyet töreninin açılışında  konuşan  Prof. Dr. Melek Gülsün Özentürk, mezun ebe ve diyetisyenleri çalışma hayatının çeşitli kademelerinde sağlığı korumak ve geliştirmekten yana önemli görevler beklediğine değindi.

Prof. Dr. Özentürk “Sevgili veliler, bir ulusun ilerlemesi o ulusun bireylerinin gelişmesine bağlıdır. Çocuklarınızın gelişimi de sizlerle başladı. Sizler onların bugünlere gelmelerini sağladınız. Mezunlarımıza bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerim” diye konuştu.

“HİÇBİR AYRIM YAPMADAN HİZMET VERECEKLER”
Törende konuşan Başkan Atila, “Bugün gençlerimizin hayatlarının dönüm noktası. Bundan sonraki yaşamlarında eğitim ve öğretim yaşamlarında öğrendikleri her şeyi vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan, adaletli bir şekilde en iyi hizmeti vereceklerine gönülden inanıyorum. Meslek yaşantınızda ve hayatınızın tüm alanlarında başarılar dilerim” diye konuştu.
Mezun öğrenciler  adına konuşan Okan Gürses, öncelikle Ege Üniversiteli olmanın gururunu yaşadıklarını, Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu mezunu olmanın bilinciyle görev yapacaklarını dile getirdi. Gürses,  “Dört yıllık maraton sona erdi. Ümidini asla kaybetmeyen biri olarak Atatürk Türkiye’sinin parlak geleceğine inancım tamdır. Bu inanç doğrultusunda ilerleyeceğiz. Aileme ve saygıdeğer hocalarıma teşekkürü borç bilir, arkadaşlarıma da bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

Derece alan öğrencilerin aileleri sahneye çağrılarak, çocuklarının eğitimlerine ve gelişimlerine verdikleri katkılardan dolayı, kendilerine teşekkür belgesi verildi. Diplomasını alan 178 öğrenciye bölüm başkanları tarafından mesleki değerlerini koruyacaklarına dair yemin ettirildi.  Öğrenciler yaşadıkları mezuniyet coşkusunu tören sonunda İzmir Marşı eşliğinde keplerini fırlatarak paylaştı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv