Egeli bisikletçiler Kapıkule’de poz verdi

  • 0
  • 1.219
Egeli bisikletçiler Kapıkule’de poz verdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege üniversitesi Bisiklet topluluğu, 2015 yılında Ege Üniversitesinin kuruluşunun 60. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında,  37 ili içeren ve 6 bin kilometreden oluşan Türkiye Bisiklet Turu’nun ilk üç etabını tamamladı.

Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu, Accel Bisiklet- Carraro sposorluğunda gerçekleştirdiği Türkiye turunun Sinop Edirne etabını Kapıkule sınır kapısında sonlandırdı. Sinop’tan başlayarak sırasıyla Türkeli, Doğanyurt, Cide, Amasra, Zonguldak, Akçakoca, Sapanca, İstanbul, Çorlu ve Edirne istikametini takip eden bisikletçiler, 12 günde bin seksen yedi km yol kat etti ve 16 bin metre tırmanış yaptı. Kapıkuleye vardıktan sonra Accel bisikletin kendileri için tahsis ettiği otobüslere binen grup, kısa bir Edirne gezisinin ardından İzmir’e doğru yola koyuldu.

EgeÜniversitesi Bisiklet Topluluğu “EÜ 60. Yıl  Bisiklet Turu” üçüncü etabında Sinop- Edirne ayağı olan bin seksen yedi kilometreyi 12 günde tamamladı.      

Artvin (Sarp), Edirne (Kapıkule), Hatay (Cilve Gözü), Mardin (Nusaybin) ve Van (Gürbulak) sınır kapılarına dek sürecek olan Türkiye turu ile insan ve çevre sağlığı konularına ek olarak, kentsel dönüşüm ve şehir planlamasında bisikletin yeri ve potansiyeli konusunda kamuoyu oluşturmayı amaçlıyor.      

8 Etaptan oluşan bisiklet turunun birinci etabı Artvin- Sinop (7 gün, 700 km), ikinci etabı İzmir- Antalya ( 7 Gün, 700 km) ve üçüncü etabı olan Sinop-Edirne (12 Gün, 1000 km) ayakları tamamlandı.      

Dünya çevresinin yaklaşık 1/6’sı kadar bir parkuru içeren Türkiye Bisiklet Turu, bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilecek en uzun ve en geniş katılımlı bisiklet etkinliği niteliğinde.
İZMİR(EgeAjans/Yunus Atmaca)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv