Egeli Diş Hekimlerinin Gurur Günü

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2016 – 2017 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

  • 0
  • 1.156
Egeli Diş Hekimlerinin Gurur Günü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2016 – 2017 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
Törene, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz,  EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Aktener, EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Ertuğrul Sabah, İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Murat Sütpideler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
EÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin 49 yaşında olduğunu, en onurlu günlerinden birini yaşadığını belirten Prof. Dr. Oğuz Aktener, “2016- 2017 eğitim öğretim yılını mezun olarak tamamlayan öğrencilerimizi meslek hayatına uğurluyoruz. Çok değerli öğretim üyesi arkadaşlarım; günümüze dek 5 bine yakın mezun vermemizi sağlayan sizlersiniz. Sizler, bilimsel çalışmalarınız ile fakültemizi Avrupa ve Türkiye çapında saygın bir yere ulaştırdınız. Aynı zamanda bilgi ve becerilerinizi en iyi şekilde aktararak öğrencilerimizin iyi birer diş hekimi olmasını sağladınız. Değerli aileler, çocuklarınıza fakültemize göndererek onlara iyi bir gelecek armağan ettiniz bu fedakarlığınız için size ömür boyu minnet duyacaklar. Bugün biraz sonra havaya fırlatılacak olan kepler size kocaman birer teşekkür demektir” dedi.
 
Yeni mezun diş hekimlerine seslenen Prof. Dr. Aktener, “Sevgili öğrenciler, EÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmak bir ayrıcalıktır. Şimdi hissetmeyebilirsiniz, ben 32 senenin sonunda bunu hala hissederim. Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında kendinizi, ailenizi, fakültenizi ve ülkenizi her durumda ve her ortamda en iyi şekilde temsil edeceğinizi biliyorum” diye konuştu. 
 
“EGELİ OLMAK BÜYÜK BİR AYRICALIK” 
Çok şanslı bir belediye başkanı olduğu dile getiren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova’mızda birbirinden değerli iki üniversitemiz var.  62 yıllık bir çınar Ege Üniversitemiz ve 16 yıldır kentimizde aktif eğitime devam eden Yaşar Üniversitemizle birlikte hemen hemen her gün kentimizde böyle mutluluklara şahit olmak her belediye başkanına nasip olan bir şey değil. Bunun için ben öncelikle değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Özellikle gençlerimizin bu günlere gelmesi için kaliteli eğitimi veren Ege Üniversitemize, öğretim elemanlarına çok teşekkür ediyorum. Çünkü Ege Üniversiteli olmak büyük bir ayrıcalıktır” dedi.
 
EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Ertuğrul Sabah, “Sevgili meslektaşlarım hastalarınızın sizin yapacağınız dolgudan daha fazla; saygınıza, sevginize, dostluğunuza ve onlara vereceğiniz güvene ihtiyaçları olduğunu unutmayınız” dedi.
 
“DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN” 
İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Murat Sütpideler, “Mezunu olmaktan büyük gurur duyduğum Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde geçmiş dönemde bize de emekleri olan daha sonra birlikte çalıştığımız tüm bilim insanı meslektaşlarımıza özellikle saygılarımı ifade etmek istiyorum. Sevgili anne babalar,  ne mutlu sizlere ki vatana, millete ve insanlığa faydalı bireyler yetiştirdiniz. Genç diş hekimi meslektaşlarım,  sizler gibi büyük sınavları başarıyla geçmiş pırıl pırıl gençlere meslektaşım olarak hitap etmekten büyük onur duyuyorum. Bir genç arkadaşımız bugün için doğum günümüz ifadesini kullandı. Benim de çok hoşuma gitti. Doğum gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

Fakülte Birincisi Diş Hekimi Onur Kutlu, “Beş yıl önce okul birinciliği kontenjanı ile girmeye hak kazandığım okulumu okul birinciliği ile bitirmenin gurunu yaşıyorum. Bu süreçte beni her daim destekleyen sevgili aileme çok teşekkür ederim. Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda bize çağdaş bir eğitim sunmak için çaba gösteren öğretim görevlilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi‘Eğitimdir ki bir millette ya özgür, bağımsız, şanslı, yüksek bir topluluk haline getirir ya da millete esaret ve sefalete terk eder’ Bizler de bu yüzden asla eğitimden şaşmayalım” diye konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi 2016 – 2017 öğretim yılı  birincisi Onur Kutlu, ikincisi Elif Zehra Karafırtınalar, üçüncüsü ise Fulya Tadık oldu. 

Fakülte birincisi Onur Kutlu’nun kütüğe ismini çakmasından sonra yeni mezunlar “Hipokrat Yemini” ettiler. Mezunlara belgelerinin verilmesinin ardından kep atma töreni gerçekleştirildi.
Selin Toklar – Can Gürtunca–Cansu Çeviker – Mehmet Köse İZMİR (Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv