Egeli gençler “Otizme Pedal Çevir”diler

Ege Üniversitesi 40. Kültür, Sanat ve Spor Şenliği kapsamında Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Sosyal Etkinlik ve Kültür-Sanat Komitesi tarafından “Otizme Pedal Çevir: Farkındalık Kampanyası ” etkinliği gerçekleştirildi.

  • 0
  • 491
Egeli gençler “Otizme Pedal Çevir”diler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi 40. Kültür, Sanat ve Spor Şenliği kapsamında Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Sosyal Etkinlik ve Kültür-Sanat Komitesi tarafından “Otizme Pedal Çevir: Farkındalık Kampanyası ” etkinliği gerçekleştirildi. Kampüs içerisinde Hemşirelik Fakültesi Bahçesinden başlayan bisiklet turuna Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ülkü Güneş, Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr.  Aslı Kalkım, Hemşirelik Bölümü  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı  Dr. Öğr. Üyesi Nurdan Akçay Didişen, Arş. Gör. Dilek  Zengin,  Arş. Gör. Z. Ezgi Özgen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Katılımın yoğun olduğu bisiklet turunda bisikletliler, “Otizmi fark et, yaşamı paylaş”, “Otizmin farkındayız, onların yanındayız”, “Fark et, kabul et, bizimle pedal çevir” pankartlarını taşıdılar.

Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ülkü Güneş, “Otizm spektrum bozukluğu, sosyal iletişim ve etkileşimde yetersizlik gösteren, sınırlı ve tekrarlayıcı ilgi, davranış örüntülerine sahip bireyleri tanımlayan nörogelişimsel bir bozukluktur. Görülme sıklığının son yıllarda giderek arttığı ileri sürülmekle birlikte, henüz etiyolojisi tam olarak aydınlatılamamıştır. Bozukluğun etiyolojisinde genetik, nörobiyolojik, ruhsal-toplumsal etkenler, çevresel veya iyatrojenik nedenlerin rol aldığına dair birçok hipotez öne sürülmüştür. Otizm teşhisinde doğru gözlem ve farkındalık çok önemli olup erken tanı sayesinde otizmli çocuklara özel eğitimler verilerek hayatlarında büyük farklar yaratmak mümkündür. Her yıl Nisan ayı, Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü olarak deklare edilmiştir. Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları sürdürülüyor. Biz  de   kampüs içerisinde öğrencilerimiz ve akademik personelimizin katkıları ile toplumsal farkındalık kampanyasının sürdürülmesi hedefliyoruz” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Nurdan Akçay Didişen ise  “Bu farkındalık etkinliği kapsamında otizmin en önemli renklerinden biri olan mavi olduğu için biz de balonlarla simgesel olarak bunu anlatmak istedik. Kampüsün genelinde kampanyamıza destek çok güzeldi güvenlikten ambulans ekibine kadar herkesin yaklaşımı çok içten ve samimiydi. Etkinliğimiz ile simgesel rengimiz olan mavi balonları gökyüzü ile buluşturup farkındalığımızı arttırıyoruz” diye konuştu.
Bisiklet turu kapsamında Autism Speaks tarafından başlatılan “Light It Up Blue –Mavi Işık Yak” kampanyasına da mavi balonlarla katılımcılar projeye destek verdiler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

İzmir'den Topluma Uzanan 5 Kadın Eline Ödül

EGİAD genç sporcular için yola çıktı

Mersin’den şampiyonlukla döndü

Fenerbahçe'ye 2'ci Urlalı

Arşiv