Egeli Gençlerden Türk Bayrağı Koreografisi

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı vesilesiyle anma töreni gerçekleştirildi. Törende bir araya gelen öğrenciler hazırladıkları kırmızı beyaz kartonlarla "Türk Bayrağı" oluşturdu.  

  • 0
  • 455
Egeli Gençlerden Türk Bayrağı Koreografisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı vesilesiyle anma töreni gerçekleştirildi. Törende bir araya gelen öğrenciler hazırladıkları kırmızı beyaz kartonlarla "Türk Bayrağı" oluşturdu.  Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından oluşturulan dev Türk Bayrağı koreografisini, Çanakkale Şehitliklerini öğrencilerle ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, canlı izledi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103'üncü yıldönümünde Egeli 250 gençlerle birlikte Çanakkale'de bulunan Rektör Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’ne canlı yayınla bağlandı. Canlı yayında İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yıldönümü nedeniyle bir araya gelen öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Budak, aynı anda iki önemli etkinliğe katılarak önemli mesajlar verdi.

Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi yönetimi olarak, Kurtuluş Savaşı'nın milletimizin nihai zaferiyle sona erdiği güzel İzmir'imizden, 250 gencimizle birlikte, bazısı daha bıyığı terlemeden vatan savunmasına koşan ve can veren ecdadımızın huzuruna, kahramanlar diyarı Çanakkale'mize geldik. İmkanlarımız elverse öğrencimizin tümünü buraya getirirdik. Çünkü ne yaparsak yapalım bizler o ecdadın hakkını ödeyemeyiz. Bugün 12 Mart 2018. Mehmet Akif Ersoy tarafından, adeta yemin eder gibi bir imanla kaleme alınan İstiklal Marşı'mız, bundan 97 yıl önce kabul edildi. Kutlu olsun! O marş ki "Korkma" diye başlıyor ve neredeyse bir asır sonra bile bugün aynı iman ve azimle bizlere yön gösterip, ortak vicdanımızın susturulamayan sesi olmaya devam ediyor. Gerek Çanakkale ve gerekse İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi’nin resmi twitter hesabından paylaşılan anma töreninde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile yapılan canlı bağlantıya ilgi yoğun oldu.
Etkinlikte görkemli gösterinin yanı sıra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, şehitler ve Mehmet Akif Ersoy anıldı. Tören sırasında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ziyaret anısına 57. Alay Sancağı tablosunu Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a verdi. 
Bayrak koreografisi gösterisiyle başlayan etkinlik, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. 
Halis Erinç Keleş – Denizhan Şaşmaz İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv