Egeliler kahkahaya boğuldu

  • 0
  • 902
Yazı Boyutu:

EgeÜniversitesi Karikatür ve Mizah Topluluğu(EKAMİT)’nun düzenlediği Ege MizahFestivali 2’ye katılan ekranların sevilen ekibi Mahşer-i Cümbüş, Egeligençlerle buluştu. Ekibin ve öğrencilerin söyleşide bulunduğu salondan kahkahasesleri eksik olmadı. Çeşitli projelerinden söz eden Mahşer-i Cümbüş ekibi,yeniden ekranlara gelmeye hazırlanıyor.

EgeÜniversitesi Karikatür ve Mizah Topluluğu(EKAMİT)’nun organize ettiği ‘MizahFestivali 2’ kapsamında Yusuf Vardar Konferans Salonu  (MÖTBE)’ na gelen Mahşer-i CümbüşSalondakilere hoş anlar yaşattı. Söyleşide öğrencilerin merak ettiği sorularacevap veren Mahşer-i Cümbüş ekibi  hemgüldü hem de güldürdü. Ekibin tamamının bulunamaması öğrencileri her ne kadarüzdüyse de Yiğit Arı, Dilek Çelebi, Özlem Türay, Ayça Işıldar Ak söyleşide yeraldı. Sosyal medyayı kullanan öğrencilerin de twitter mesajları, projeksiyonmakinasıyla salonda yerini alırken gelen twitler, ekibi ve tüm salonu kahkahayaboğdu. Söyleşide sorulan ilk soru ekibin nasıl bir araya geldiği oldu. Sorunun cevabınıekibin kurucularından Yiğit Arı yanıtlayarak “ 2001 yılında tam anlamıylaMahşer-i Cümbüş şeklini alan ekip 2003 yılında İstanbul macerasına başladı.İstanbul’da çeşitli mekanlarda sahne alan ekip, 2007 yılında Anında Görüntü Showprogramıyla ekranlarla buluştu’’ dedi. Bol kahkahalı olan söyleşide,seyircilerin ekipten oyun oynamaları isteği üzerine bir öğrenciyi sahneye konukedilerek ekibin doğaçlamaya nasıl çalıştığını gösterildi.

DOĞAÇLAMA KLAVUZU
Öğrencilerin sorularıüzerine bir kitap projesinden bahseden Mahşer-i Cümbüş ekibi,  tiyatro tutkunlarına en yakın zamanda çıkacakolan kitabın müjdesini verdi. Doğaçlamayla ilgili tüm tiyatro severlerin bukitaptan faydalanabileceğini söyleyen ekip, tek projelerinin kitap olmadığınıda söyledi. Anında Görüntü Show ile ekranlara gelen Mahşer-i  Cümbüş, Okan Bayülgen ile çeşitli doğaçlamalarınyer alacağı formata sahip projelerinden bahsetti. Bunun yanı sıra seyircilerdengelen, ekip olarak bir dizi projeniz var mı sorusuna yanıt ise ekip üyesi DilekÇelebi ‘den geldi. Mahşer-i Cümbüş üyesi Dilek Çelebi  “Diziden öncelikli olarak sinemada doğaçlamaüzerine bir film düşünüyoruz. Bizim hayalimiz doğaçlamayı sinemaya aktarabilmek”diye konuştu.
 ÖzgeDemirkol- Çağlar Özdoğru-Burak Volkanlı - İzmir(EgeAjans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv