Ege’nin Geleceği İzmir’de Tartışılacak  

T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, EGEV’in (Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı) bölge ortaklığı ve NTV & Özgencil işbirliğinde 25-26 Ekim 2017 tarihlerinde Ege Bölgesi’nde ilk kez düzenlenecek “Ege Ekonomik Forum” liderleri İzmir’de buluşturacak.

  • 0
  • 837
Ege’nin Geleceği İzmir’de Tartışılacak   
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, EGEV’in (Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı) bölge ortaklığı ve NTV & Özgencil işbirliğinde 25-26 Ekim 2017 tarihlerinde Ege Bölgesi’nde ilk kez düzenlenecek “Ege Ekonomik Forum” liderleri İzmir’de buluşturacak. Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitri Papadimitriou’nun katılacağı Forum’da alanlarında öncü isimler tecrübe ve birikimlerini paylaşacak.
 
Küresel, ulusal ve bölgesel boyutta ekonomi, sanayi, tarım, enerji, lojistik ve geleceğin kentleri konularının ele alınacağı organizasyonun açılış konuşmasını Başbakan Sayın Binali Yıldırım gerçekleştirecek.
 
16 yıldır Türkiye’nin en uzun soluklu vizyoner toplantısı “Forum İstanbul Konferansları”nı düzenleyen Özgencil Organizasyon, Türkiye’nin önde gelen yayın kuruluşu NTV ile önemli bir işbirliğine imza atıyor. Tarih boyunca önemli bir lojistik, ticaret ve kültür merkezi olan İzmir’de, ilk kez “Ege Ekonomik Forum” adı altında uzun soluklu uluslararası bir konferans zinciri başlıyor.
İzmir’in ardından İstanbul’da Capricorn Restoran’da Ege Ekonomik Forum tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, Özgencil Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Özgencil, Doğuş Ekonomi Yayın Grubu Başkanı Servet Yıldırım, DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Ege İhracatçı Birlikleri Basın Müşaviri Murat Demircan ve Forum İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, Ege Ekonomik Forum Toplantısının ortaya çıkışını ve beklentilerini anlattılar.

EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam, “Ege Ekonomik Forum” ile Egeliler olarak taşın altına ellerini koyduklarını söyledi. Susam, “Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve diğer ekonomik kurumlarla bu organizasyonun başarılı olması için çaba içindeyiz. Bu sene EGEV’in 25. Yılı. EGEV’in kuruluş misyonuna uygun bir projeye imza atmak istiyorduk. Ege Ekonomik Forum bu amacımıza uygun olduğu için teklife olumlu yaklaştık. Ege Ekonomik Forum Ege Bölgesi’nin potansiyelinin anlatılmasına fırsat sağlayacak. Türkiye ve Yunanistan’ın liderlerini de İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız” diye konuştu.

Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, EGEV’in (Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı) bölge ortaklığı, Ege Bölgesi’nin önde gelen sanayicileri, yerel yöneticileri, iş adamları ve kanaat önderlerinin de destekleriyle tüm Ege Bölgesi’ni kapsayacak olan “Ege Ekonomik Forum”un “Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon” sağlaması amaçlanıyor.

“Türkiye ve global büyüme sorunları” ile başlayacak  “Ege Ekonomik Forum”, Türk ve Yunan dostluğunun ortaya konulacağı “İki Yaka Bir Deniz”, “Ege Bölgesi ekonomisi ve sanayisi”, “Sürdürülebilir inovatif tarım”, “Bölgenin yenilenebilir enerji üssü olması”, “İpek Yolu’ndan günümüze ticaret ve lojistik”, “Ege’nin muhteşem kentlerinden geleceğin kentlerine” ve son olarak da “Ege Bölgesi’nin marka değerleri”nin ortaya konulacağı oturumlarla vizyon yaratmayı hedefliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv