“Egenin İçinden” 100 Bin Kişilik Kampüs Kentin Aynası Olacak

Aktüel ve güncel programlarıyla eğitim, sağlık, teknoloji, tarih, kültür, sanat gibi çeşitli konulara, haber bültenlerine, üniversitedeki bilim ve sanat etkinliklerine, Türk ve dünya müziğinin seçkin örneklerine yer veren Radyo Ege Kampus, yeni dönemde dinleyenlerine Ege Üniversitesi’ni daha yakından tanıma fırsatı sunacak.

  • 0
  • 552
“Egenin İçinden” 100 Bin Kişilik Kampüs Kentin Aynası Olacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aktüel ve güncel programlarıyla eğitim, sağlık, teknoloji, tarih, kültür, sanat gibi çeşitli konulara, haber bültenlerine, üniversitedeki bilim ve sanat etkinliklerine, Türk ve dünya müziğinin seçkin örneklerine yer veren Radyo Ege Kampus, yeni dönemde dinleyenlerine Ege Üniversitesi’ni daha yakından tanıma fırsatı sunacak.

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) bünyesinde 100.8 frekansından yayın yapan “Radyo Ege Kampüs”ün “Egenin İçinden”  programı üniversitenin aynası olacak.
 Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü işbirliği ile yürütülen “Egenin İçinden”  radyo programı 30 Ocak Salı günü dinleyenlerine merhaba diyecek.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı’nın önerisi ile hayata geçirilen projede, üniversite görev yapan kişilerin ve faaliyet alanlarının tanıtılması amaçlanıyor.

“Ege Üniversitesi Ailesini daha yakından tanıtacağız”
Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Ege Üniversitesi, 62 yıllık koca bir çınar. Bilimsel çalışmaların yanı sıra bugüne kadar 200 binin üzerinde idealist genç yetiştirdi. Bugün Ege Üniversitesi’ne bağlı 15 Fakülte, 9 Enstitü, 5 Yüksekokul, 1 Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, 10 Meslek Yüksekokulu, 6 Bölüm ve 34 Uygulama ve Araştırma Merkezi yer alıyor. 2017 - 2018 öğretim yılı itibarıyla toplam 74.406 öğrencisi var. Ege Üniversitesi´nde 3085 öğretim elemanı ve 3709 idari personel görev yapıyor. Ödemiş, Bayındır, Aliağa, Bergama, Tire, Gaziemir, Çeşme ve Urla ilçelerinde yüksekokul ve meslek yüksekokulları bulunuyor. Bu program ile İzmirliler, 100 bin kişilik kampüs kent olan Ege Üniversitesi Ailesini daha yakından tanıyacak” diye konuştu.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü Fotoğrafçılık ve Grafik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Güzeloğlu, “Programda Ege Üniversitesi’nde  çalışan akademik ve idari personelleri konuk edeceğiz. Her hafta bir konuğumuz olacak. Programın ilk  konuğu Ege Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Emin Küçük olacak. Emin Küçük ile Ege Üniversitesi’nde önümüzdeki dönem ne gibi projeler yapılacak bunlar üzerine konuşacağız. Ege Üniversitesi akademisyenleri, idari personeli ve öğrencilerini ayırmaksızın herkesi yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Ege Üniversitesi içerisinde yaşayan herkesin kendisiyle alakalı bir şeyler bulabileceğine inandığımız bir program olmasını istiyoruz” dedi.

“Hem üniversitemize hem öğrencimize faydalı olacak”
Öğrencilerle işbirliği içinde olduklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Güzeloğlu, “Bizler bu programı yaparken öğrenci arkadaşlarımız bizlere yardımcı oluyorlar. Aynı zamanda radyoculuğu öğrenip ve iş karmaşıklığımızda bizlere çözüm ortağı oluyorlar. İlgili öğrenci arkadaşları radyo bünyesinde çorbaya tuz katmaya davet ediyoruz. İletişim Fakültesi öğrencileri burada profesyonellik kazanarak geleceklerine yatırım yapabilirler. Benim en büyük hayalim ulusal  ya da uluslararası projelerde yer alabilecek öğrenciler yetiştirmektir. Amacımız radyoya daha fazla çeşitlilik ve hareketlilik kazandırmaktır” diye konuştu.
Sümeyye Akdağ- Güzelcan Şahin-Fatih Karagöl İZMİR (Ege Ajans) 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv