EGİAD Barış İçin Deklanşöre Bastı

Fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda çalışma yapanların desteklenmesi amacıyla yola çıkan EGİAD, bu yıl 6. Ulusal Fotoğrafçılık Yarışması Organizasyonuyla deklanşöre basıyor.

  • 0
  • 821
EGİAD Barış İçin Deklanşöre Bastı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda çalışma yapanların desteklenmesi amacıyla yola çıkan EGİAD, bu yıl 6. Ulusal Fotoğrafçılık Yarışması Organizasyonuyla deklanşöre basıyor. Daha önce “Sevgi”, “Sağlık”, “İletişim”, “Serbest” kategorilerde yarışma düzenleyen Ege Genç İşadamları Derneği, bu kez “Barış” için yola çıktı. EGİAD’ın kültüre, sanata ve sanatçıya verdiği önem çerçevesinde düzenlediği “Barış” temalı fotoğraf yarışmasının jürisi, fotoğraf sanatına gönül veren Halil NADAS (İzmir- EGİAD Danışma Kurul Üyesi- Fotoğrafçı), Haluk UYGUR (Adana – Fotoğraf Sanatçısı), Nur TANRIÖVEN (İstanbul – Fotoğraf Sanatçısı), Reha BİLİR (Konya – Fotoğraf Sanatçısı),  Turan SEZER (Mersin – Fotoğraf Sanatçısı) isimlerinden oluştu. Yarışmaya son katılım tarihi 30 Ekim 2016,  Sergi Açılışı ve Ödül Töreni ise 22 Kasım 2016 olarak belirlendi.

EGİAD 6. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda Koşullar Neler?
Amatör veya profesyonel fotoğrafa meraklı olan herkese açık ve ücretsiz düzenlenecek olan yarışmaya gönderilecek fotoğraflar; kısa kenarı 2300 Piksel ve 72 DPI çözünürlükteki JPEG formatında ve dosya boyutu max. 10 büyüklükte ölçülendirilmiş biçimde İZFAK - İzmir Fotoğraf Akademisi web tabanlı teknik altyapısını kullanarak ya da kısa kenarı en az 2300 piksel ve 300 DPI çözünürlükte, JPEG formatında ve dosya boyutu 12 büyüklükte ölçülendirilmiş olarak izfak@yandex.com veya izfak@izmirfotografakademisi.com posta adreslerinden birisine gönderilebilecek. Her yarışmacının en çok 5 adet fotoğraf gönderebileceği yarışmada, birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye binTL ödül verilecek. Altın, Gümüş, Bronz Madalya, SSS- Sille Sanat Sarayı Mansiyon, İZFAK İzmir Fotoğraf Akademisi Özel Ödülü, İZFAK İzmir Fotoğraf Akademisi Mansiyon,  Jüri Özel Ödülü, Sergileme ödülleri de takdim edilecek.

Jüri değerlendirmesi sonucunda, ödül alan ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflar, katılımcıların e-posta adreslerine gönderilen bir mesaj ile bildirilirken, ayrıca sonuçlar www.egiad.org.tr adresinde ve www.sillesanatsarayi.com adreslerinde de duyurulacak. Yarışmada ödül alan ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflar, yarışmayı düzenleyen EGİAD tarafından bir yarışma kataloğunda toplanırken, gerekli görüldüğü durumlarda fotoğraf sahibinin adı belirtilerek, afiş, broşür, dergi, kitap vb. basılı materyaller ile tanıtım amaçlı hazırlanan web sitesi, tanıtım filmi gibi prodüksiyonlarda, sosyal medya mecralarında da kullanılabilecek.

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan EGİAD Başkanı Seda Kaya,  tüm dünyanın ortak geleceğinin “Barış” kavramından geçtiğine dikkat çekerek, “Tüm insanların barış içinde bir ülkede, kardeşçe yaşama arzusundan yola çıktıklarını vurgulayarak, “Fotoğraf sanatının olanaklarını kullanarak, fotoğraf tutkunlarının objektifinden barışı fotoğraflayacağız. Barışın birleştirici, uzlaşmacı yanını fotoğraf sanatı aracılığıyla işlemek, fotoğrafçının kendi yaratıcılığını kullanarak topluma ve hedef kitlelere barışın yüceliğini anlatan eserlerin ortaya çıkmasına katkı sunmak bizim için çok önemli. Yarışmanın hoşgörü duygularını pekiştirmesini, ülke ve dünya barışına katkı sağlamasını temenni ediyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv