EGİKAD Ve EGİAD Ortak Projelere İmza Atacak

Ege İş Kadınları Derneği , geleneksel olarak gerçekleştirilen biz bize toplantılarında bu ay Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter’i ağırladı.

  • 0
  • 531
EGİKAD Ve EGİAD Ortak Projelere İmza Atacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), geleneksel olarak gerçekleştirilen biz bize toplantılarında bu ay Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter’i ağırladı. Toplantıda, gündem değerlendirilirken, iki dernek arasında özellikle kadın girişimcilere yönelik olarak ortak projeler yapılması konuşuldu.
 
Swissotel Büyük Efes İzmir’de gerçekleştirilen toplantıya,  EGİKAD yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, EGİAD yönetim kurulunda yer alan kadın üyeler de katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, EGİAD ve EGİKAD’ın İzmir için çok değerli kurumlar olduğuna dikkat çekerek, “İki derneğimiz de bugüne kadar yürüttükleri çalışmalarla pek çok alanda öncü oldular. İzmir’in ilklerin gerçekleştiği bir şehir olması da bu durumda etkiliydi. Bugün de ortak projeler üretmek adına bir aradayız. Özellikle girişimcilik ve genç kadın girişimcilerin iş hayatındaki yerlerini kuvvetlendirmek adına projeleri masaya yatıracağız. EGİAD’ın melek yatırımcı ağını da yakından takip ediyor ve üyelerimizin bu ağın içerisinde yer almasını destekliyoruz. EGİKAD ve EGİAD ortaklığıyla bu konuda başarılı projeler geliştireceğimize inancımız sonsuz” dedi.
 
Göçün niteliği artmalı 
EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter ise, son yıllarda İzmir’in fazlasıyla göç aldığına vurgu yaparak, “Bizim İzmir’e nitelikli işgücünü çekme çabamız var. Şu an genel olarak belirli bir yaşı aşmış freelance çalışanlar ve emekliler İzmir’e göç ediyor. İzmir’in potansiyelinin altında gözükmesinin sebebi, 30-35 yaşlarında, iyi kazançları olan beyaz yakalıların eksikliğidir. Biz bu profilin İzmir’i tercih etmesi için çalışmalar yürütüyor, İzmir’in avantajlarını her platformda anlatmaya çalışıyoruz” dedi. İlter, her platformda EGİKAD ile ortak projeler yürütmeye hazır olduklarını da belirtti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv