EGİKAD’dan Ankara çıkarması

  • 0
  • 651
EGİKAD’dan Ankara çıkarması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege iş Kadınları Derneği (EGİKAD) 14 kişilik bir heyetle Ankara’ya çıkarma yaptı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ile görüşen EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, İzmir’e müjdeli haberlerle döndü.

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin katkılarıyla gerçekleşen Ankara çıkarmasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadın girişimcilerin en büyük sorunu olan teminat sıkıntısını çözecek kredi garanti fonu ile ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi. Ayşenur İslam ayrıca kısa zaman içinde Kadınlarla ilgili yeni düzenlemelerinde hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.

EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu’nun liderliğinde 14 üyenin katılımıyla TBMM’deki bütçe görüşmeleri yoğunluğuna rağmen Ankara’ya çıkarma yapan EGİKAD, görüşmelerde hem iş kadınlarının karşılaştıkları sorunları anlattı, hem de bu konudaki çözüm önerilerini devletin en üst makamları ile birebir paylaşma imkanı buldu.
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin de eşlik ettiği görüşmelerde ilk ziyaret Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a gerçekleştirildi.

Yönetici kadınlar artmalı
Ziyarette konuşan EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, kadınların iş hayatında daha çok yer alması ve yönetici kadrolardaki kadın sayısının artması için pozitif ayrımcılık istediklerini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığının çalışan kadınlar için kreş yardımı, doğum izinleri, kadına yönelik şiddetin azaltılması konularında çok güzel çalışmalara imza attığını vurgulayan Elmasoğlu, “Biz de dernek olarak bu konularda projeler üretiyoruz. Amacımız kadının iş hayatında daha görünür olması. Yönetim kadrolarında daha çok kadının yer alması. Bu konuda Bakanlığınız ile birlikte çalışmaya hazırız. Projelerinizin bölgesel işbirlikçisi ve destekçisi olmak istiyoruz. Kadının iş ve sosyal hayatındaki sorunlarının çözümü için her türlü çabanızı destekliyoruz. Özellikle kadın girişimcilerin karşılaştığı teminat sorununun çözümünü bekliyoruz” dedi.


Teminat sorunu çözülüyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da İzmirli iş kadınlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kadın sorunlarının çözümü için Bakanlık olarak önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Kadınları iş hayatında daha çok yer alması, girişimci olarak kendi işletmelerini kurmalarının Türk ekonomisi açısından önemine hükümet olarak inancımız tamdır. Biz bu ülkenin kadınının iş hayatında ne kadar büyük başarılara imza attığını görüyoruz. Girişimci kadınlarımızın sayısını arttırma hedefindeyiz. Ancak bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarımızın finansmana ulaşması önünde bazı engeller var. Mülkiyetin erkeklerde olması ve girişimci olacak kadınımız için bankaların teminat şartını yerine getirememelerinin çözümü noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan’ın da tam destek verdiği kadınlarımızın üretimle ilgili projelerinde devreye girecek bir kredi garanti fonu üzerindeki çalışmalarımızın sonuna geldik. Hükümet olarak kadınımızın ekonomimize katkıları ve yaratacakları istihdam ile 2023 hedeflerine daha emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile bir araya gelen İzmirli iş kadınları derneklerini tanıtarak, projelerini anlattılar. Sonrasında Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım’ı da makamında ziyaret eden EGİKAD Heyeti burada da ekonomi ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv