EĞİTİMLİ ŞEFTEN LEZZET FARKI

  • 0
  • 872
EĞİTİMLİ ŞEFTEN LEZZET FARKI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Rıfat Yurttaş, 17 yıllık baba mesleği olan fırıncılığa aldığı eğitimle pastacılık da ekleyerek, Çeşme’nin en lezzetli tatlılarını yaratıyor. Yurttaş, eğitimiyle birleştirdiği baba mesleğinde kurduğu tesiste ISO 22000 ve ISO 9001 belgelerini alarak, hijyen ve müşteri memnuniyetini de belgeliyor.

İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve Alçe Ekmekçilik Patisserie Entegre Tesisleri Şefi olan Yurttaş, üniversite sınavına hazırlandığı dönemde tek istediği bölümün gastronomi olduğunu belirterek, “Bölümde eğitime başladığımız da ilk öğrendiğimiz hijyendi. Hangi gıda nasıl saklanmalı, kesim teknikleri gibi detayları öğrendik. Temel bilgileri öğrendikten sonra mutfağa girdik. Pastacılık, sıcak mutfak, dünya mutfakları gibi derslerde hem teoriyi hem de pratik uygulamaları öğreniyoruz. Bu birikimle birlikte ilk stajımı yaptığımda mutfaklardaki çalışanların eksikliklerini gördüm. Kendi mutfağımda bu eksiklikleri barındırmayacağımı söz verdim. Ailemin de desteğiyle ekmek üretiminin yanı sıra pasta üretimine başladık. Sözümü de tutarak, hijyen ve müşteri memnuniyetini kapsayan ISO 22000 ve ISO 9001 belgelerimizi aldık” dedi.

‘Mutlu Müşteri, Büyük Hedefler’
Pasta yapımında hidrojinize katı yağlar, margarinler, toz şantiler ve kakao kullanmadıklarını aktaran Yurttaş, “Pasta ve kurabiyelerimizde malzemelerin doğalını, kalitelisini kullanıyorum. Memnuniyet çok önemli bizim için. İnsanlar mecburiyetten bir kez gelir ama memnun kalınan bir hizmetten sonra devamlı gelinir. Henüz öğrenciyken ailem, hem aldığım eğitimime hem de bana güvendi ve bugün pastanenin yanı sıra kahvaltı ile organizasyon hizmeti vererek, işlerimizi büyüttük” diye konuştu. İŞKUR destekli Uzman Pastacılar Derneği ile çalıştıklarını, derneğin kursunu tamamlayan ilk eğitimlerini almış gençlerle istihdam sağladıklarını vurgulayan Yurttaş, 55 çalışanları bulunduğunu, müşterilerinin ilgisi karşısında zaman zaman talebe yanıt veremediklerini ifade etti. Mutfağın sadece yemek yapmak olmadığını, yönetim ve işletme kısımlarının bulunduğunu, eğitimle birlikte bunun bilincine vardığına dikkat çeken Yurttaş, İEܒden mezuniyetinin ardından şube sayısını artırmayı ve İzmir’e açılmak istediğini söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Vize sorunu geçici bir süreç

Arşiv