EGSD Başkanı Mukadder Özden güven tazeledi

  • 0
  • 1.181
Yazı Boyutu:

Dünya markası haline gelen, Avrupa'nın en büyük gelinlikfuarı IF Wedding Fashion İzmir'in fikir babası olan ve 22 yıldır tekstil vekonfeksiyon sektörüne hizmet eden Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nde (EGSD)önceki gün yapılan genel kurul toplantısında 1 yıldır başkanlık koltuğundaoturan Mukadder Özden güven tazeledi. Ege İhracatçı Birlikleri Toplantı Salonu'ndagerçekleştirilen 10. olağan genel kurulda oy birliği ile yeniden EGSD  Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Özden,derneğin ilk kadın başkanı olarak ekibi ile birlikte 3 yıl süre ile sektörehizmet edecek. 

Yeni projeler yolda
Yeni dönemde üreteceği projelerle sektörün katma değeriniartırmayı hedefleyen Özden, Avrupa ülkelerinden alım heyetleri getirirken,teknik tekstil konusunda da İzmir'de farkındalığı artıracak.

Geçmiş Dönem Başkanları'ndan Nedim Örün'in Divan KuruluBaşkanlığını yaptığı genel kurulda, konuşan EGSD Yönetim Kurulu BaşkanıMukadder Özden, geçen yıl Şubat ayında vefat eden Özcan Torun'un ardındanyönetim kurulu içinde yapılan seçimle başkan olduğuna işaret ederek, 1 yıldırderneğe en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştığını söyledi. Bu süre içindederneğin etkin bir şekilde çalışması, mevcut projelerin hayata geçmesi içinmesai harcadığına işaret eden Özden, bundan sonraki dönemde de ekibi ilebirlikte özellikle sektörün katma değerini artırıcı projeleri hayata geçirmekistediklerini vurguladı. 

Teknik tekstil farkındalığı artırılacak
EGSD öncülüğünde, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu veİZFAŞ işbirliğinde düzenlediklerin IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik Damatlıkve Abiye Giyim Fuarı'nın dünyanın en etkin fuarlarından biri haline geldiğiniifade eden Özden, geçen yıl Fuarın Uluslar arası Fuarcılık Endüstrisi Birliğiüyeliğine hak kazandığını vurguladı. Bu yıl 8. kez düzenlenen fuarın daha etkinhale gelmesi için pazarlama komitesi kurulduğuna işaret eden Özden, “Yenidönemde mevcut projelere yenilerini ekleyeceğiz. Üye sayımızı niteliklifirmalarla artıracağız. Üyeler arasındaki ticari ve sosyal ilişkileri daha dageliştireceğiz. Sektörün geleceğine dönük vizyoner etkinlikler planlayacağız.Türkiye ihracatını sırtlayan 3 sektörden birisiyiz. Diğer sektörlerde kilogramı2. 5 olan katma değer bizim sektörde ortalama 23.5 dolar. Gelinlikte bu rakam70 dolardan başlıyor, 600 dolara kadar çıkıyor. Biz sektördeki katma değerindaha da artırılması için çalışacağız. Teknik tekstil üretiminde firmalarınınfarkındalığını artıracağız. Avrupa ülkelerinden daha çok alım heyetigetireceğiz. Gelinlik moda günleri ve stok fuarı projelerinin hayata geçmesiiçin çaba harcayacağız” dedi. 

BEGOS için komite
Geçmiş dönem Başkanlarından Timur Yaykıran da yaptığıkonuşmada, EGSD tarafından kurulan Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi'ndekiderneğe ait olan 5.5 dönümlük parselin değerlendirilmesi için proje komitesikurulmasını önerdi. Ege Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri Ünlütürkise ihracat yapmak isteyen EGSD üyelerine Birlik olarak her türlü desteğisağlayacaklarını söyledi. Sektörün daha on yıllar yaşayacak bir yapıya sahipolduğuna dikkat çeken Ünlütürk, özellikle teknik tekstil üretiminingeliştirilerek sektörün katma değerinin daha da artırılması gerektiğinikaydetti. 


İzmir markalaşmada zayıf
 Geçmiş Dönem Başkanlarından Nedim Örün de firmalarınstoklarının satılması stok fuarı adı altında yeni bir organizasyonungerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. IF Wedding Fashion İzmir ile birliktegelinlik moda haftası adı altında bir etkinliğin de yapılmasını öneren Örün,sektörün son yıllarda katma değerini yükselttiğini ancak İzmirli firmalarınİstanbul'a göre markalaşmada zayıf kaldığını savundu. 
11 yıldan sonra aidat artırıldı
Konuşmaların ardından 9. dönem yönetim kurulu ve hesaplar oybirliği ile ibra edilirken, tek liste ile girilen seçimlerde Mukadder Özdenbaşkanlığındaki yönetim ve denetim kurulu üyeleri oy birliği ile seçildi. Genelkurulda ayrıca 11 yıldır artırılmayan yıllık aidat ise 700 TL'den 800 TL'yeçıkarıldı.  

 
  EGSD Yeni Yönetim Kurulu
 Mukadder Özden
Atınç Abay
Onur Işık
Ahmet Özcan
Şaban Öngören
Mustafa Tunçer
Tevfik Aksu
Ayhan Seyfeli
İlknur Becerik
Okay Şimşek
Deniz Kuran
 
Denetim Kurulu Üyeleri
 İsmail Urhan
Zeynep Acar
Övge Yıldızhan
 

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri
Yasin Akçakaya
Tuğrul Tamtürk
Fatih Güven
Baykal Akarsu
Pınar Çerinan
Ilgaz Çakıroğlu
Önder Tekeler
Gülberk Örün
Samet Keçeci
Ahmet Eroğlu
Reşat Yalaz
 
Denetim Kurulu Yedek Üyeleri
Ahmet Yeniçeri
Ayfer Karakoyunlu
İlhan Fidancıoğlu
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv