EİB MODA TASARIM YARIŞMASI’NIN KAZANANLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

Türk Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “EİB Moda Tasarım Yarışması” bu yıl 11’nci kez düzenlendi. 

  • 0
  • 2.227
EİB MODA TASARIM YARIŞMASI’NIN KAZANANLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “EİB Moda Tasarım Yarışması” bu yıl 11’nci kez düzenlendi.  Bir yıllık hummalı çalışmanın meyvelerinin toplanacağı “EİB Moda Tasarım Yarışması” final defilesi Container Hall’de yapıldı. 10 finalistin varoluş temasına göre hazırladıkları ve birinci olmak için yarıştıkları koleksiyonlarını Öner Evez’in kareografisiyle 40 manken podyumda sergiledi.

Ege İhracatçı Birlikleri Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş'’ın Jüri Başkanlığı’nı üstlendiği ve  Moda Tasarımcıları Cengiz Abazoğlu, Simay Bülbül, Hande Çokrak, Gül Ağış ve Deniz Berdan, Moda Fotoğraf Sanatçısı Lara Sayılgan, Moda Editörü Ceyda Balaban, Moda Eğitmeni Raf Stesman ve Moda Yazarı Sibel Arna’nın görev yaptığı yarışmada Simurg isimli koleksiyonuyla Orkun Sevim birinci,  Atmosfer  adlı  koleksiyonuyla Ufuk Akkaya ikinci, Attachment adlı koleksiyonuyla Özge Gülen ise üçüncü oldu.  
EİB 11’nci Moda Tasarım Yarışması’nda final gecesi Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler yarışmanın hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti ve tüm finalistleri tebrik etti.

Kızılgüneşler; “11 yıl önce bu yarışma birliğin tümüyle kendi imkânları ve hiçbir destek almadan gerçekleştiriliyordu. Ancak bugün Ekonomi Bakanlığımızın tasarıma verdiği önem ile bu tarz çalışmalarımız artık destekleniyor, geçmiş dönemlerdeki yarışmaların başarısı çıtamızı daha yukarılara
çıkarmak bize yön gösteriyor. Tasarım bölgemizden önemli bir yere geliyor” dedi.
“EİB Moda Tasarım Yarışması”nın Türk moda dünyasında marka haline geldiğini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ege İhracatçı Birlikleri Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş, “Sektöre vizyoner tasarımcılar kazandırmak, ülkemizdeki moda endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak, genç tasarımcılara kendilerini kumaşlarla ifade etme özgürlüğü tanımak amacıyla çıktığımız yarışmamızda 11’nci yıla girdik.  

Finalde; yarışmanın birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü ise 5.000 TL para ödülüne sahip oldu. Ayrıca EİB’in projesi Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanırsa derecedeki tasarımcıların yurt dışına gitme imkanı da doğacağı bilgisi paylaşıldı.
Gecenin sunuculuğunu Ece Vahapoğlu’nun üstlendiği etkinlik müzik dinletisi ve after parti ile sürdü.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu

23 yılda üç marka

Arşiv