Ekim’den Esintiler AKM’de

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi yeni sergi sezonunu İzmirli 18 sanatçının eserlerinden oluşan “Ekim’den Esintiler” adlı resim sergisi ile açtı.

  • 0
  • 299
Ekim’den Esintiler AKM’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi yeni sergi sezonunu İzmirli 18 sanatçının eserlerinden oluşan “Ekim’den Esintiler”  adlı resim sergisi ile açtı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak'ın ev sahipliğinde gerçekleşen sergi açılışına sergide eserleri bulunan Ali Açıkalın, Ali Temel Köseler, Atilla Cengiz Kılıç, Bedri Karayağmurlar, Candan Güngör, Ekin Boztaş, Ekin Erman, Elçin Ünal, Filiz Pelit, Gören Bulut, Lale Temelkuran, Mehmet Boztaş, Oğuz Demir, Sema Okan Topaç, Serdar Yörük, Şenol Tilki, Ülkü Ünal, Varol Topaç’ın yanısıra çok sayıda akademisyen, sanatçı ve sanatsever katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Budak, milli ve dini bayramların önemli olduğunu ama en büyük bayramın Cumhuriyet Bayramı olduğunu belirterek, 29 Ekim Haftası’nda Cumhuriyet Bayramını kutlarken Cumhuriyetin Kurucusu olan Atatürk’ü de anmamız adına çok güzel bir etkinlik. Emeği geçen bütün sanatçılarımızı teşekkür ediyor, tebrik ediyorum,  Verimli bir sergi olmasını diliyorum.  EÜ olarak sanatı önemsiyoruz. Yaptığımız Çalışmalar var, geçmişten gelen birikimimiz var, sürdürdüğümüz projeler var, müzelerimiz var, Yeni müze projelerimiz var. Bunları İzmir kamuoyuyla da paylaşacağız.  Ege Üniversitesi gerek güzel sanatlar ve tasarım anlamında, gerek moda tasarım anlamında gerekse iletişim anlamında çok ciddi bir akademik bir potansiyele sahip. Ege Üniversitesi’nin sanata özel bir önem verdiğinin altını çizmek istiyorum. Sanatçı arkadaşlarımızı tekrar kutluyorum” dedi.
Sergi 24 Kasım’a kadar gezilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv