Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri, Lüksemburg'da AB'yi tanıdı

  • 0
  • 1.731
Yazı Boyutu:

Avrupa Gazetecilik Merkezi'nin (European Journalizm Center-EJC), Lüksemburg Dış İşleri Bakanlığı destekleri ile 2008 yılından beridüzenlendiği, Yerel Türk Gazetecilerine yönelik medya eğitimi Ankara, İzmir,İstanbul, Erzurum ve Adana'dan 10  medyatemsilcisinin katılımı ile 20 -27 Şubat 2014 tarihleri arasındagerçekleştirildi.


Avrupa Birliği aday ülkelerine AB'nin siyasi ve ekonomikkurumları, AB politikaları ve genişleme politikalarının tanıtıldığı medyabrifinglerini içeren Lüksemburg Projesi'nde Ekonomi Muhabirleri Derneği'ni,Ankara'dan Ticaret Gazetesi Ankara Temsilcisi Seda Gök, İzmir'den TicaretGazetesi Muhabiri Esra Seyirden, Erzurum'dan Doğu TV Haber Müdürü Duygu İspirlitemsil etti. Programa ayrıca  Akdeniz TvGenel Müdürü Yüksel Evsen, Dünya Gazetesi'nden Yudum Kavukçuer, BirgünGazetesi'nden Doğu Eroğlu, Patika Dergisinden Derya Ferhat, Gazete Ç'den DenizCan Tanık, TRT'den Nurgül Dönmez, Anadolu Üniversitesi'nden Özge Öztürkkatıldı. 

2008 yılından itibaren düzenlenen proje kapsamındaTürkiye'den eğitime katılan gazeteci sayısı bu 10 kişilik grupla birlikte 100'e ulaştı. Proje kapsamında gazetecilerAnkara bölümünde, Ortadoğu Teknik Üniversitesi mihmandarlığında LüksemburgBüyük Dukalığı Ankara Konsolosluğu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve T.C.Avrupa Birliği Bakanlığı'nı ziyaret etti. Burada Lüksemburg – Türkiyeilişkileri ve Türkiye'deki AB kurumları üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu.Türkiye'nin ekonomik ve siyasi gelişmeler ışığında Türkiye'nin AB aday üyeliğimasaya yatırıldı.

Lüksemburg'da da 5 gün süren medya brifingi kapsamındamerkezi Lüksemburg'da bulunan AB kurumları tanıtıldı. Bunlar arasında bulunanAvrupa Komisyonu (European Commission), Avrupa Adalet Divanı (European Court ofJustice), Eurostat, Avrupa Yatırım Bankası (European Investment Bank)  ve Avrupa Birliği Sayıştayı (European Courtof Auditors) ziyaretleri gerçekleştirildi. Heyeti ayrıca Türkiye CumhuriyetiLüksemburg Büyükelçisi Salim Levent Şahinkaya da makamında kabul etti. Bu ziyaretlerdegazeteciler ile AB kurumları arasında network de kuruldu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv