Elektrik işkencesi

  • 0
  • 1.800
Yazı Boyutu:

İzmir'de trafo boyası ve badanası için sabahın erken saatlerinde kesilen elektrik Üçkuyular Mahallesi'ni perişan etti.
İzmir'in göbeğinde Üçkuyular Mahallesi'nde sabah 7 buçuk sularında trafonun boya ve badana işleri için elektrikler kesildi. Çevredeki okullara, dükkanlara, evlere giden elektriğin kesilmesi vatandaşı perişan etti. İşçiler ise çalışmaların saat 17:00’de biteceğini söyledi.
 
BUZ GİBİ SINIFLARDA DERS İŞLEMEK ZORUNDA KALDILAR
Mahalledeki Ali Erentürk İlköğretim Okulu'na gelen 6- 7 yaşlarındaki bazı öğrenciler kaloriferlerin ve klimaların çalışmaması nedeniyle velilerin yardımıyla evlerine döndüler. Okulda kalan öğrenciler ise buz gibi sınıflarda ders işlemek zorunda kaldılar.
 
300 ÖĞRENCİ MAĞDUR OLDU
Veliler durum karşısında kızgındılar. Bu işin koordineli bir şekilde yapılabileceğini, önceden okula haber verilip, öğretmenler kurulunun toplanabileceğini ve alınan bir kararla o gün okulun tatil bile edilebileceğini söyledi. “Yapılan bu çalışma eğitime vurulan darbedir” diyen veliler, "6 - 7 yaşlarındaki bu çocukların hasta olmasına davetiye çıkartılıyor, bunun hesabını kim verecek" diyerek isyan ettiler. 300 öğrencinin mağduriyetini dile getirmek için 186 numaralı telefonu arayan veliler, “Bu konuyla ilgili bilgilendirme önceden yapıldı. Çalışma devam etmek zorunda. Yapabileceğimiz herhangi bir şey yok” cevabıyla karşılaştıklarını söylediler.
 
MAHALLELİ VE ESNAF NE DEDİ?
Mahalle'deki esnaf ve işyerleri sıkıntıdan ne yapacağını şaşırdı. Eczaneler ilaç, fırınlar ekmek, sucular su satamadı. Elektriğin kesildiği saatlerde duşa girmiş olan vatandaşlar ise soğuktan donduklarını, bu yüzden işe geç kaldıklarını belirtti.
Civardaki halka hizmet sunan Özkaradeniz Ekmek Fırını çalışanları işlerinin büyük ölçüde aksadığını belirtti. Uzun süre elektriğin kesik olmasından yakınan fırın çalışanlarından Tevfik Çamlı(46) ve Menekşe Nayir(32) "Hamuru yoğuran kazanı, ekmek kesme makinemizi çalıştıramıyoruz. Ekmeleri odun fırınında pişiriyoruz ama bunun için ışığa ihtiyacımız var. Kendimizce bir çözüm bulmaya çalıştık ancak yeterli olmuyor. Işığın olmaması zaman zaman ekmeklerin yanmasına neden oluyor. Bir fırının en hızlı şekilde hizmet sunması gerektiği saatlerde, bizim üretimimiz aksıyor" dedi.
Su ve tüp dağıtımı işletmecisi olan Salih Kerman(36) yaptıkları işin sürekli telefon ve bilgisayar aracılığıyla yürüdüğünü belirtti ve "İnsanlar bize ulaşamadığı için, biz de hizmet götüremiyoruz. Elektriklerin uzun süre kesik olması bizim işimizi doğrudan etkiledi. Her geçen gün elektriğe zam yapanlar, halka hizmet konusunda yaya kalıyor. İzmir’in en soğuk gününü yaşadığı bir günde trafo boyası nedeniyle elektriklerin kesilmesinin hiçbir mazereti olamaz. Yazık çok yazık" diye konuştu.
Kahvehane işleten Cengiz Kıraytun(60) ise "Sabah gelen müşteriler içerisi soğuk olduğu için tek tek gitmeye başladı. Önceden haber verilseydi, kendi imkanlarımız dahilinde önlemler alabilirdik. Bu iş için havaların çok soğuk olduğu bir zamanın seçilmesi çok yanlış" dedi.İZMİR(Ege Ajans/Nevzat Karabacak)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv