Emel Sayın Fırtınası

  • 0
  • 1.452
Yazı Boyutu:

Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda İzmirli hayranlarıylabuluşan Türk Müziği’nin efsanevi sesi Emel Sayın,  unutulmayacak bir müzik ziyafeti sundu. EmelSayın , Sinan Akçıl’ın kendisi için yazdığı Dönmedolap ve Tarkan’ın verdiği 'Hepbana” adlı şarkılarından oluşan yeni single’ını da tanıttı. Single’dakişarkıları seyirciden gelen talep üzerine tekrar tekrar seslendirdi.

Emel Sayın’ın  beyaz bir kıyafetle çıktığı sahnede gözalıcıbir avize ile geniş bir koltuk da yer aldı. Alanıdolduran dinleyicilerin arasında gazeteci Hıncal Uluç’u gören EmelSayın, gazeteci ile ilgili bir anısını anlattı. Emel Sayın, ABD'de yaşadığıdönemde Uluç’u özlediği için içinde  "Şarkımı seniniçin yazdığımı bilseydin, dünyanın ucundan bana kalkıpgelseydin" şarkısının sözlerinin yazılı bir mektup gönderdiğini,usta gazeteciden gelen cevap mektubunda "Bu kadar yürekten çağırma beni,bir gece ansızın gelebilirim" yazdığını söylemesiyle izleyicilerkahkahalara boğuldu. Uzun bir süre sonra sahnedeki papağanı farkeden Sayın,hemen adının Cabbar olduğunu söylediği Organizatör Sinan Kuzucu’nun Papağanıile ilgilendi. Sayın şarkı söylerken Cabbar’ın oynaması, şarkı söyler gibidavranması izleyenlerin ilgisini çekti  

Ardından Emel Sayın, Uluç’a ithafen 'Şarkımı seniniçin yazdığımı bilseydin' şarkısını seslendirdi. Sayının söylediği şarkılarla konserde dinleyicilere nostalji turu yaptırdı.

Eski şarkılarının yanı sıra radyolarda dinlenmeyebaşlayan 'Dönmedolap' ve 'Hep bana' adlı iki yeni şarkıyı da seslendirdi. Sayın, 'prensim' dediği SinanAkçıl’ı sahneye davet etti. Sinan  Akçıl,  sahnede Sayın’ın önündeeğilirken  "Dönmedolap” şarkısını yağmurlubir günde Emel Sayın’ın filmini izledikten sonra yazdım. Şu an çocukluk hayalimi gerçekleştirdim"dedi.  Sinan Akçıl daha sonra piyanoyabaşına geçerek Emel Sayın’la birlikte 'Dönmedolap'adlı şarkıyı seslendirdi. Emel Sayın sahnede yaklaşık 3 saat kalırkenİzmirli dinliyecilere unutulmaz dakikalar yaşattı.
 
 
 
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv