En büyük ödül İzmir’e geldi…

  • 0
  • 817
En büyük ödül İzmir’e geldi…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Amerika’da yapılan Boston Türkish Film Festival’de mansiyon ödülüyle döndükten sonra Fas’tan da En İyi Film Ödülü alan Alper Akdeniz’in Roya adlı kısa filmi başarılarına başarı katmaya devam ediyor. Bugüne kadar 20’den fazla festivalde boy gösteren Roya; en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu ödülleri olmak üzere pek çok dalda ödül aldı.

Roya, savaştan kaçan bir grup mültecinin hikayesi. Roya, Türkçe anlamıyla Rüya demek. Hayatın içinden bir öykü gibi durmasa da gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinden esinlenerek yazılan bir hikaye. Birçok insanın başka hayatlar kurmak üzerine kendi ülkelerini terk etmesi anlatılıyor.
İzmir’de yaşamını sürdüren Alper Akdeniz çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentin estetiğini sanatla şekillendirilmesi gerektiğine inanan Akdeniz, “Soluk alıp verdiğimiz her anın kıymetini bilenlere armağan edilmiş bir filmdir Roya. Ben ve filmde çalışan ekibim inanarak bir film gerçekleştirdik, inanıyorum ki; uluslararası başarılar hem ülkem hem de insanoğlu için bir kazanç olur. Roya, savaşın yok ettiği topraklara kahır dolu bir gelecekle bakan, savaşlarda ölen milyonlarca insanın hayatına adanan bir filmdir. Bu filmde desteklerini esirgeyemeyen Cansel Elçin, Sema Öztürk, Gündüz Öğüt, Müşerref  Göksever, Sema Gümüş Öğüt, Eray Topaloğlu, Ufuk Öztabak, Uğur Küçük, Bora Altaş, Yürütücü Yapımcı Seda Darılmaz, Muzaffer Akkılıç, Sedat Sakur, Ata Karataş ve Ahmet Akdeniz’e sonsuz teşekkürler” dedi.

Alper Akdeniz, yeni filminin hazırlıklarını da bitirdiğini belirterek, sinema sanatında İzmir’i başarıyla temsil etmeye devam edebilmeleri için sponsorlardan sinemaya destek vermelerini beklediklerini söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv