En Büyük Otizm Korosu Büyüledi

Otizm hakkında farkındalık yaratmak amacıyla sosyal proje ve etkinliklere imza atmayı sürdüren Karşıyaka Belediyesi, muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı.

  • 0
  • 497
En Büyük Otizm Korosu Büyüledi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Otizm hakkında farkındalık yaratmak amacıyla sosyal proje ve etkinliklere imza atmayı sürdüren Karşıyaka Belediyesi, muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı. Dünyanın en büyük otizm korosu olan İZOT ile sanatçı Mansur Ark ve DJ Hakan Küfündür; Nostalji Gecesi’nde müzikseverleri 90’lı yıllara götürdü. Parti havasında geçen konser büyük coşkuya sahne oldu.
 
MÜZİK ŞÖLENİ
Karşıyaka Belediyesi ve Otizm Derneği’nin (ODER) işbirliğinde, Pal Radyo ve JCI Karşıyaka’nın katkılarıyla düzenlenen “90’lar Nostalji Gecesi”, Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Gecede, dünyada otizmli bireylerden kurulmuş en büyük orkestra ve koro olan İZOT - İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu sahne aldı. 40 kişilik koronun konseri; ünlü sanatçı Mansur Ark ve DJ Hakan Küfündür’ün de katılımıyla müzik şölenine dönüştü.
 
“EN ANLAMLI GECE”
İZOT, Mansur Ark ile birlikte 90’lı yılların en sevilen şarkılarını seslendirirken, DJ Hakan Küfündür de performansıyla parti havası estirdi. Salonu dolduran yüzlerce izleyici de gece boyu şarkılara eşlik edip, büyük coşkuya ortak oldu. Unutulmaz gece, alkış tufanıyla son buldu. Hayatının en anlamlı gecelerinden birini yaşadığını belirten Mansur Ark; Karşıyaka Belediyesi, ODER ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. DJ Hakan Küfündür de “Kardeşlerimiz yetenekli değil, üstün yetenekliler. Sanatta ve sporda onlara destek olalım” dedi.
 
FARKLI OLMAK NORMALDİR!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise “İZOT, otizmin yaşama ve sanata engel olmadığının en başarılı örneklerinden biridir. Muhteşem konserleriyle, bu gerçeği bir kez daha herkese kanıtladılar. Her zaman ‘Farklı olmak normaldir’ diyoruz ve toplumda bu farkındalığın yaygınlaşmasına katkı sağlamak için çalışıyoruz. Daima, engel tanımayan çocuklarımızın yanında olacağımıza söz veriyor, sundukları bu unutulmaz müzik ziyafeti için İZOT'a ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv