En ‘has’ını Küçük Şeyler yedi…

  • 0
  • 852
Yazı Boyutu:

Bornova Küçük ŞeylerAnaokulu öğrencileri okulun bahçesinde hiçbir kimyasal madde ve gübrekullanmadan ürettikleri domates, biber patlıcanların hasadını yapıp kendilerinemüthiş bir ziyafet çektiler…

Uyguladığı ‘suflörsüz’ eğitim ile farklılık yaratan BornovaKüçük Şeyler Anaokulu’nun öğrencileri yaz aylarında da boş durmuyorlar. Okulun‘Sevgi Bahçesi’nde hiçbir kimyasal madde ve gübre kullanmadan ürettikleriekolojik domates, biber, patlıcanların hasadını yapıp kendilerine müthiş birziyafet çektiler… Okul Kurucu Müdürü Selami Korkmaz, “Bu tür aktivitelerle,çocuklarımız kendi kararlarını kendileri verme alışkanlıklarını edindiklerigibi uygulamalarının başarıya ulaşmasından büyük mutluluk duyuyorlar” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde hep tam puanalan ve çeşitli ödüller alan Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencilerininyaptıklarıyla da ayrıcalıklarını ortaya koyuyor. Öğrenciler okulda kurdukları‘Sevgi Bahçesi’ne bu yıl da domates, biber, patlıcan gibi ürünler ektiler.Zamanında sulama yaptıkları, gözleri gibi baktıkları fideler meyve vermeyebaşladı. Hiçbir kimyasal maddenin girmediği bahçede bir neve ekolojik tarımınilk adımlarını atan öğrenciler, domateslerin kızarmasını her gün sabırlabekleyerek, büyüyen patlıcan ve biberleri de kendi elleriyle topladılar.Öğrencilerin doğal kokusuyla dikkati çeken domatesleri topladıktan sonra anıfotoğrafları da çektirmeyi ihmal etmediler.

OkulKurucu Müdürü Selami Korkmaz, bu tür uygulamaların çocukların doğayla haşırneşir olmalarını sağladığını ve kendi yetiştirdiklerinin böylesi meyvevermesinin öğrencileri mutlu ettiğini söyledi. Korkmaz, özellikle hijyen vedoğal ürün konusunda bu yaşlarda edindikleri deneyimleri gelecektekiyaşamlarında da yararlı olacağını belirtti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv