En modern ve donanımlı

  • 0
  • 1.040
Yazı Boyutu:

Dokuz EylülÜniversitesi’nin (DEÜ) İnciraltı Sağlık Yerleşkesi’nde yer alan Nevvar Salihİşgören Çocuk Hastanesi Acil Servisi törenle hizmete açıldı. Türkiye’nin enmodern ve donanımlı Çocuk Acil Servisleri arasında yer alan ünitenin açılışıtörenine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Dokuz Eylül ÜniversitesiRektör Yardımcısı Prof.Dr. Halil Köse, Üniversite Genel Sekreteri  Prof. Dr. Can Karaca, DEÜ Tıp FakültesiDekanı Prof. Dr. Tülay Canda, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Eyüp Hazan, KKTC İzmir Konsolusu Uğur Umar, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.Mehmet Refik Mas, başhekim yardımcıları, öğretim üyeleri ve sağlık çalışanlarıkatıldı. 

Yıllık hasta sayısının yüzde 25-30artması bekleniyor

Açılışkonuşmasını yapan DEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Murat Duman, çocuk acilin pediatrinin içinde ayrı bir yan dal uzmanlığı olarakbir üst ihtisas alanı olduğunu, bu alanda çalışan uzmanların artması ileverilen acil sağlık hizmetlerinin kalitesinin daha da artacağını belirterek şubilgileri verdi:“Fakülteolarak bu konuda önderlik yapan eğitim ve sağlık kurumlarından biriyiz.Dokuz  Eylül Üniversitesi’nin ÇocukAcil’i Türkiye’de ilk kurulan Çocuk Acil Bilim Dalı’dır. Yine bir ilk olarakaçılışı yapılan bu Çocuk Acil Servis’i, gerek fiziki alan, gerek tıbbi cihaz veekipman, gerekse çalışan personel açısından Türkiye’nin en iyi donanımlı çocukacil servislerinden birisidir. Servisimize yılda ortalama 60 bin hasta kabulediyoruz. Bu oranın, yeni hizmet binamızda yüzde 25-30 oranında artmasınıbekliyoruz. Hizmet alanında geniş bir bekleme salonu, triaj alanı  (4 sedye), canlandırma odası (2 sedye),travma hastaları için cerrahi müdahalelerin rahatlıkla yapılacağı iki ayrıgirişim alanı mevcut. Kritik hastaların izlemi için 5 yataklı gözlem alanı,izole oda (2 sedye), tedavi odaları (6 oda, 12 sedye) yer almakta ve toplamsedye sayısı da 29’u buluyor. Tüm bu alanlar en üst düzey tıbbi bakımınverileceği modern cihazlarla donatıldı. Acil servis içindeki radyoloji ünitesininihalesi tamamlandı. Böylece hastaların bilgisayarlı tomografi, röntgen,ultrasonografi gibi radyolojik tetkikleri hızlıca yapılabilecek. Acil servishizmeti bir ekip işidir. Bu yeni acil servisle birlikte kendi hemşire ekibimiz,personelimiz, sekreteryamız, asistan ve uzmanlarımızla birlikte verilen sağlıkhizmet kelitesinde belirgin bir artış olacaktır.” Açılışta söz alan DEÜ ÇocukSağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hale Ören, acil servisinaçılışıyla ikinci mutluluklarını yaşadıklarını belirterek, “İki yıl önce ÇocukHastanemizin açılışını yapmıştık. Bugün de acil servisini açıyoruz. Destekleriiçin Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Füzün’e, Başhekimliğimiz ve katkılarındandolayı Nevvar Salih İşgören Vakfı yöneticilerine teşekkür ederim” dedi.

Başhekim Prof. Dr. Mas:
“10 kat büyükbir alana geçtik”
Türkiyeİstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2012 verilerine göre Türkiye’de 18 yaş altınüfusun 23 milyon kişi olduğunu belirten DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.Mehmet Refik Mas, “Çocuk Acil Servisimizde yılda 60 bin çocuk hastaya hizmetverirken, şimdi yaklaşık 10 kat daha büyük bir alana geçiyoruz. Bu bizim içinçok önemlidir. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin İzmir’e bakışını gösteren önemlibir veridir. Çocuk acilleri olarak ülkemizde son yıllarda ciddi yatırımlaryapılmaktadır. Sıralama olarak bakıldığında Türkiye’de hastanemizin çocukaciller içinde en üst seviyede olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Binanınyapılmasına katkılarından dolayı merhum hayırsever İşgören ailesi ve Vakfı’na,değerli hizmetlerinden dolayı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim DalıBaşkanı Prof. Dr. Hale Ören ve Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. MuratDuman’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

İşgören Vakfı’na teşekkür ve Kanser Hastanesiiçin mesaj  
Açılıştakonuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse de, İzmir’e böyle önemli birsağlık merkezi kazandırdığı için merhum hayırsever İşgören ailesine teşekkürettiğini belirterek şöyle konuştu: “İşgören Vakfı İzmir’de çok sayıda eğitim vesağlık yatırımlarına katkıda bulundu. Vakıf yöneticileri burada.Rahmetli Salihİşgören sağlığında bir kanser hastanesi sözü vermişti. Yönetimden bu hastaneyiyapmalarını bekliyoruz. Çocuk Acil Servisimizin hizmete girmesinde emeği geçentüm hocalarıma ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum.”     
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv