Engellilere ayrılan yerlere park edenlere ceza

Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, engelliler için düzenlenmiş yollara, kaldırımlara, yaya geçitlerine uygunsuz park edenlere uyarılarda bulundu.

  • 0
  • 404
Engellilere ayrılan yerlere park edenlere ceza
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, engelliler için düzenlenmiş yollara, kaldırımlara, yaya geçitlerine uygunsuz park edenlere uyarılarda bulundu. Yetkilileri dikkate almayan araç sürücülerine ise cezai işlem uygulandı.

Bayraklı Belediyesi vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokaklarda hatalı parka eden araçları tespit ederek uyarılarda bulunuyor. Tüm uyarılara rağmen kaldırımlara araçlarını park eden vatandaşlar için ise cezai işlem uygulanıyor. Manavkuyu ve Mansuroğlu mahallelerinde yapılan çalışmalarda kaldırım üzerine park ettiği tespit edilen araç sürücülerine 5326 sayılı kabahatler kanununun 38. maddesine istinaden gerekli yasal işlem yapılarak, 124 TL para cezası verildi. Yetkililer, vatandaşların daha dikkatli ve sağduyulu olmalarını istedi.

“DAHA DUYARLI OLALIM”
Vatandaşların kaldırımlara araç park etmeme konusunda hassas davranmaları gerektiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Hepimiz daha duyarlı olmalıyız. Kaldırımlara gelişigüzel park edilen araçlar yüzünden yayalar yoldan yürümek zorunda kalıyor. Engelliler için ayrılan yerlere park edilmesi yüzünden engelli vatandaşlarımız zor durumda kalıyor. Zabıta ekiplerimiz cadde ve sokaklarda rutin olarak sürdürdüğü çalışmalarla uygunsuz park etmeye geçit vermiyor. Araç sürücülerinin bu konuda daha dikkatli olacaklarına inanıyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv