‘Engelsiz’ Gaziemir, Engelsiz Mutluluk

Engellilerin nüfusun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturduğu gerçeğini göz önüne alarak proje, hizmet ve çalışmalarını hayata geçiren Gaziemir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında engelli vatandaşlara kahvaltı düzenledi.

  • 0
  • 444
‘Engelsiz’ Gaziemir, Engelsiz Mutluluk
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Engellilerin nüfusun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturduğu gerçeğini göz önüne alarak proje, hizmet ve çalışmalarını hayata geçiren Gaziemir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında engelli vatandaşlara kahvaltı düzenledi. Belediyenin hayata geçirdiği özel projelerle sosyal ve ekonomik hayata katılan, üretici hale gelen engelli vatandaşlar ile aileleri Gaziemir Kent Konseyi’nin de katkı koyduğu kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda yeni arkadaşlıklar edinen katılımcılar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Belediyenin kendilerine özel hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren engelli bireyler “Projeleriyle her zaman mutlu olmamızı sağlayan, bize her zaman kucak açan Başkan Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyoruz. Engelsiz Gaziemir’de yaşamaktan sonsuz mutluluk duyuyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.

Engelsiz Gaziemir
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, engellilerin nüfusun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturduğu gerçeğini göz önüne alarak proje, hizmet ve çalışmalarına şekil veriyor. Kaldırımları engelli ve bebek arabalarına uygun hale getiren belediye, engellilerin sosyal hayata katılımlarının önüne set çeken yol ve bina giriş-çıkışlarındaki eksiklerin giderilmesi için çalışmalar başlattı. İlçedeki engelli dernekleriyle işbirliği yapılarak sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerinin arttırılması için çeşitli kurslar ve eğitim programları düzenlendi. Aktepe Sabiha Hasan Yavaş Engelli Merkezi’nde ‘iş üretim atölyesi’ kuruldu. Burada engellilerin galoş ve çeşitli tıbbi tekstil üretimi yapmaları sağlandı. Belediyenin öncülüğünde çok sayıda kişi ve kurumun desteğiyle açılan Kariyer Eğitim Merkezi sayesinde istihdama yönelik dev adımlar atıldı. Belediye-devlet-hayırsever işbirliği sonucu Sabri Öney İlköğretim Okulu’nun bahçesinde 6 derslikli özel eğitim merkezi açıldı. Tekerlekli sandalye temini ve dağıtımlarına özel önem veren belediye, okuryazarlık kursları düzenledi. Farkındalık yaratmak amacıyla 15. Uluslararası Gaziemir Çocuk Şenliği’nde engellilerin de yer aldığı etkinliklere yer verildi, Başkan Şenol 23 Nisan günü koltuğunu engelli bir çocuğa bıraktı. Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği bünyesinde verilmeye başlanan Boccia kursuyla engelli vatandaşlar hem sosyal hayata çekildi hem de spor da kariyer yapma olanağı tanındı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv