ESHOT’tan “zorunlu” ihale açıklaması

  • 0
  • 977
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi toplu ulaşım hizmetlerini yürüten bağlı kurumu ESHOT Genel Müdürlüğü, kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olan personel ihalesiyle ilgili “zorunlu” bir açıklama yaptı.
ESHOT’un geçtiğimiz hafta içinde sadece sürücü, teknik ve destek hizmetlerinde çalıştırılmak üzere Personel Temini Hizmet Alım İhalesi’ni yapmadığı, söz konusu ihaleyi takiben Elektronik Ücret Toplama Sistemi İşletim Hizmeti İhalesi, 100 adet körüklü otobüs satın alınması ihalesi ve 100 adet solo otobüs satın alması ihalelerinin de aynı dönemde gerçekleştirildiğinin altı çizilen açıklamada şöyle devam edildi:
“Komisyonlarımız gerek Personel Hizmet İhalesi, gerekse Elektronik Bilet Toplama İhalesi ve körüklü ve solo otobüs ihaleleri ile ilgili olarak dosyalarındaki evrakları titizlikle değerlendirmeye devam etmektedir. Konular henüz değerlendirme aşamasında olduğundan, bu konuda spekülasyon boyutuna varan yorumların yapılması doğru değildir. Aynı şekilde, otobüs sürücülerimizin sivil giyimle sefere çıkma gibi bir eylem içinde bulunması da yasal değildir. Genel Müdürlüğümüz, toplu ulaşım hizmetlerinin yasalarla belirlenen çerçeve doğrultusunda yürütülmesi konusunda kararlıdır. İzmirli hemşehrilerimizin bu konuda bir sorun yaşamaması için azami gayret gösterilmektedir. Bugün sivil kıyafetlerle sefere çıkan şoförlerimize de gerekli uyarılar yapılmıştır. İhale komisyonları, yasaların önerdiği şekilde çalışmalarını sürdürecek ve çıkan karar konusunda kamuoyuna bilgi verilecektir.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv