ESİAD Üyeleri ABD’deki yatırım fırsatlarını öğrendi

 Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD), üyeleri ABD’de yatırım fırsatlarını öğrendiler. ESİAD; Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Müsteşarlığı işbirliğiyle üyesi sanayici ve iş insanlarını ABD’de yatırım yapma ve yatırımcı vizesi konularında bilgilendirmek üzere ABD Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığıve ABD Başkonsolosluğu Vize Bölümü yetkilileriyle bir araya getirdi.

  • 0
  • 706
ESİAD Üyeleri ABD’deki yatırım fırsatlarını öğrendi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD), üyeleri ABD’de yatırım fırsatlarını öğrendiler. ESİAD; Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Müsteşarlığı işbirliğiyle üyesi sanayici ve iş insanlarını ABD’de yatırım yapma ve yatırımcı vizesi konularında bilgilendirmek üzere ABD Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığıve ABD Başkonsolosluğu Vize Bölümü yetkilileriyle bir araya getirdi. Toplantıda, Erbakır Elektrolitik Bakır Mamulleri A.Ş. Genel Müdürü Macit Taşkın da  “ABD’de Yatırım Yapmış Firma Deneyim Paylaşımı, Önerilenler ve Ders Alınacaklar” başlığı altında paylaşımda bulundu.
 
Global Stratejiler Geliştirilmeli 
Toplantının açılış konuşmasını yapan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, uluslararası yatırım alternatiflerini değerlendirerek küresel ölçekte söz sahibi olmak için yeni atılımlar yapmanın ve bu kapsamda global stratejiler geliştirmenin önemine vurgu yaptı. Sivri, “İş insanlarının, yatırıma ve pazara yakın olabilmek, rekabet avantajına sahip olabilmek, sektördeki yenilik ve inovasyon trendlerini daha yakından takip edebilmek amacıyla, uluslararası yatırım yapma ve yeni tesislerini yurtdışında inşa etme stratejisini giderek daha fazla tercih ettiklerini görüyoruz” dedi.
 
Sivri konuşmasında, “ESİAD üyeleri ve Egeli sanayiciler arasında yurtdışında üretim tesisleri olan, dağıtım ile depolama faaliyetleri gösteren ve bu çalışmalarını giderek artırmak isteyip küresel rekabet unsurlarını takip eden birçok firma bulunmakta. Dolayısıyla bugünkü toplantımızın ABD özelinde oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Bu toplantının gerçekleştirilmesinde işbirlikleri için Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Müsteşarlığı’na şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
 
Rehberlik Hizmeti Ticaret Müsteşarlığı’ndan 
ABD Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı Ticaret Ataşesi Neil Pickett, ABD’nin yatırımcılara sağladığı destek ve avantajlar ile verilen hizmetlerin içinde yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi. Pickett, ABD’nin son beş yıldır yabancı yatırımcı güven endeksinde ilk sıralarda yer aldığına dikkat çektiği sunumunda, iş yapma şekillerindeki kültürel farklılıklara da değindi. Türkiye’den ABD’ye yapılan doğrudan yatırım tutarının 1.2 milyar dolar seviyesinde olduğunu söyleyen Pickett, doğrudan yatırımın sektörel dağılımında yazılım ve bilişim hizmetleri sektöründeki artış eğiliminin altını çizdi.ABD’ye yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcılara her türlü hizmeti verdiklerini belirten Pickett, a’dan z’ye her konuda yatırımcılara rehberlik yaptıklarını vurguladı. Pickett “ABD’de yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için her türlü rehberlik hizmeti için ticaret müsteşarlığımız hizmetinizde” diye konuştu.Pickett, bu yıl 18-20 Haziran tarihlerinde, ABD’de gerçekleştirilecek “Yıllık Yabancı Yatırımcı Konferansı”na değinerek, bu yılki konferansa Türkiye’den 25 farklı sektörden 40 Türk yatırımcının katılacağını söyledi, yatırımcıları “Yıllık Yabancı Yatırımcı Konferansı”na katılmaya davet etti.
 
Ardından ABD Başkonsolosluğu Vize Bölümü Ataşesi Joe Yackley ve Vize Asistanı Sanem Sevinç, ABD’de yatırım yapmak isteyenler için nasıl yatırımcı vizesi alınabileceği dair bir sunum yaptılar. Vize Bölümü yetkilileri özellikle yatırımcılar için hangi vize türleri olduğuna ve yatırımcı vizesi almak için gerekli şartlara vurgu yaptılar.
 
Yatırımcı Gözüyle ABD 
Toplantıda, ABD’de daha önce yatırım yapmış firma deneyim paylaşımına da yer verildi.  Bu kapsamda, Erbakır Elektrolitik Bakır Mamulleri A.Ş. Genel Müdürü Macit Taşkın, ABD’de yatırım yapacaklar için kendi örneklerinden hareketle öneriler ve ders alınacaklar konularına değindiği bir sunum yaptı. Taşkın, yatırım aşamasında ne gibi sıkıntılar yaşadıklarını, bu sıkıntıları aşma yöntemlerini vehangi teşvikleri aldıklarını katılımcılara aktardığı konuşmasında, her ne kadar bir takım zorluklar olsa da yatırım için önemli destek ve teşviklerin olduğunu söyledi.
 
Toplantının son bölümünde ise, soru-cevap ile teke tek görüşmeler gerçekleştirildi.
 
ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, ABD Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı Ticaret Ataşesi Neil Pickett’a ve ABD Başkonsolosluğu Vize Bölümü Ataşesi Joe Yackley’e günün anısına birer ESİAD kristali takdim etti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv