"ESKİ KITANIN YOLLARINDA" AASSM’DE

  • 0
  • 767
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Fotoğrafta 25’nci Yılını kutlayan Cenk Gençdiş'in Olimpus ve Zoom İthalat desteğiyle; hazırladığı "Eski Kıtanın Yollarında" adlı fotoğraf sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 
Gençdiş’in  Suriye, İran, Pakistan, Hindistan, Nepal ve Tibet'te çekilen 75 fotoğraftan oluşturulan 25 panosu sergi açılışına katılan fotoğraf tutkunlarının beğenisini kazandı.

fotoğrafta 26’ncı yılını kutlayan  Fototrek Fotoğraf Merkezi'nin de kurucusu olan Cenk Gençdiş, sergisinde yer alan fotoğrafların toplam 22 Asya yolculuğunu  kapsadığını belirterek, bu sergiyle ilgili olarak bir de fotoğraf albümünün de piyasaya çıktığını ve “Eski Kıtanın Yollarında” adlı serginin de bu fotoğraf albümünde yer alan fotoğraflardan seçilen toplam 75 çalışmadan oluştuğunu söyledi.

Gençdiş, “Bu 25 yıl boyunca Türkiye'nin büyük bir bölümünü omzumda makine, sırtımda çanta gezme şansım oldu. Bununla birlikte 1998 yılından bugüne kadar özellikle Asya ülkelerine fotoğraf yolculukları yapıyorum. Biraz farklı yolculuklar bunlar. Gezerken fotoğraf da çekeriz düşüncesinden biraz uzak. Daha çok fotoğraf çekmek için gezmek ana fikrini taşıyor. Tüm program, zamanlama, gidilecek mekanlar, yapılacak şeyler fotoğraf için planlanıyor. Her gün gündoğumundan önce kalkılıyor, nerede ayin, festival, kutlama varsa oraya koşuluyor, duyulan her sese, görülen her ışığa doğru hareketleniliyor, akşam yemeği ancak tüm çekimler bittikten sonra yeniyor. Yorucu mu? Evet. Sonuçlar iyi mi? Bilmiyorum, bu albümün sayfalarında yer alan fotoğraflar bir ipucu verecektir” dedi.
Sergi; 11 Nisan’a kadar gezilebilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv