Eski Malzemeler Tasarımla Kıyafetlere Dönüşüyor

Artık kullanılmayan ve atılmayı bekleyen havlu, nevresim, perde gibi eşyaların ‘ne olacağı sorusu’ sanatla yanıt buluyor.

  • 0
  • 2.273
Eski Malzemeler Tasarımla Kıyafetlere Dönüşüyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Artık kullanılmayan ve atılmayı bekleyen havlu, nevresim, perde gibi eşyaların ‘ne olacağı sorusu’ sanatla yanıt buluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröchlich, perdeden havluya farklı eski malzemeleri kullanarak yeni kostümler yarattı; geri dönüşüme dikkat çekti.

Fröchlich, her yıl bahar temizliği yaptığını, kullanılmayan eşyaların zamanla büyük birikintiler oluşturduğuna işaret ederek, “Çok fazla eşya biriktiriyoruz. Her bahar temizlik yapıyorum. Zamanla kullanmadığımız eşyaları ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ben de geri dönüşüme dikkat çekmek, atık malzemelerden giyilebilir, yeni ve şık ürünler üretebileceğimizi göstermek istedim” dedi.

İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Cansu İncesu’nun kendisine asistanlık da yaptığını kaydeden Fröchlich, 20’yi aşkın yeni kıyafet tasarladığını ve bunların 23 Mart’ta Park Myvia’da gerçekleştirilecek Defile Bahar’da sergileneceğini söyledi. Bu yılın modasında vücudu saran değil rahat kıyafetlerin tercih edildiğini belirten Fröchlich, “Günümüzde insanlar rahat edecekleri kıyafetleri de tercih ediyor. Yaptığım bahar temizliğinde hiçbir parçayı atmıyorum. Onları şekillendiriyorum. Biraz daha rahat kıyafetler oluşturuyorum. Sürdürülebilirlik anlayışını yaşamımızın bir parçası haline getirmeliyiz. Eskiden yastık kılıfı şimdi çok şık bir bluza dönüşebiliyor” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Atıksız moda

Suudi Arabistan'da 4 Yeni Mağaza

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Arşiv